В новините
 
30.01.2010 11:49   Новината е видяна 4733 пъти
Приют за бездомници ще бъде изграден в Бургас
Приют за бездомници ще бъде изграден в Бургас, заяви по време на обществено обсъждане на проектобюджета за тази година зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян. В капиталовата програма за 2010 е залегнала сума за проектиране и строителство на приюта.
До този момент експерти от общинска администрация са разработили функционалното задание, техническите лица и териториалният архитект са разгледали и са направили всички необходими чертежи и на този етап е готово обявяването, за да се търси фирма за проектиране на центъра, обяви и  Мая Казанджиева, началник-отдел  „Социални дейности и трудова заетост" в Дирекция „Здравеопазване, социални дейности, трудова заетост и спорт" в общината.  Заведението представлява комплекс от социални услуги, които се предоставят на бездомни лица за задоволяване на ежедневните им потребности. Основните дейности в центъра целят ограничаването на социалната изолация, в която хората без дом се намират. За самото изграждане на социалното заведение ще се търсят и оперативни програми на ЕС. „Предстои обсъждането и одобрението на проекта от Общинския съвет на Бургас", каза Казанджиева.
Центърът за настаняване на бездомни лица ще се помещава в общинска сграда в квартал „Акациите“ и ще е със застроена площ 610 кв.м. В сградата се предвижда да се разположат административните помещения, здравен кабинет, помещение за прием на клиенти и документална преработка, склад, санитарни възли и 10 броя спални с по две и с по три легла. В центъра ще пребивават лица над 18 години, без дом и в неравностойно социално положение. Престоят в социалното заведение може да бъде до 3 месеца, в рамките на една календарна година. „Когато центърът бъде готов и е въведен в експлоатация, ще потърсим начин за държавно делегирана дейност. Имаме амбицията до края на тази година да е проектиран и изграден, ако не до последно обзавеждане, поне в един по-напреднал стадий", допълни Казанджиева.






Ключови думи: социални, бездомни, социално заведение,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |