В новините
 
01.02.2010 05:56   Новината е видяна 6569 пъти
Ученици и бивши учители обсъдиха традициите и историята на своето училище

Ученици и бивши учители от ОУ „Христо Ботев” в бургаския квартал Победа обсъдиха традициите и историята на своето училище. Срещата бе част от проекта за обогатяване извънкласните занимания на учениците „Училището в моя роден град Бургас – любимо и незабравимо”.
30 деца от 4 до 8 клас членуват в клуба, зает със задачата да представи символите, обичаите и традициите на своето училище.
Малчуганите посрещнаха с цветя и стихотворения учителите на своите родители, след което представиха настоящия училищен живот, изучаваните предмети, проектите, в които участват и празниците, които честват. С мултимедийна презентация, изработена от самите тях, децата показаха как училището им се е променяло през годините, танците и песните, които изучават.
Учителите на свой ред разказаха своите спомени за двора на училището, сутрешната гимнастика преди първия звънец, учебните занятия и в съботния ден, празнуването на тържества като Коледа, Нова годин, Първа пролет, 8 март и др.
Малчуганите с нескрито любопитство разпитваха бившите преподаватели как е изглеждало училището тогава, какви са били техните родители като ученици и какво са учели, какво харесват в училището сега.
Преподавателите изразиха мнение, че материалната база на учебното заведение е значително подобрена, както и че се гордеят, че са работили в ОУ „Христо Ботев”.
Децата разказаха и за останалите дейности по проекта като предстоящото им посещение на Държавния архив в Бургас и подреждане на рисунките им в изложбата „Моят роден край” през месец март.
В края на срещата учениците разказаха какви искат да станат – художници, спортисти и учители, и си пожелаха непринудените им разговори да се превърнат в традиция.
Освен децата в ОУ „Христо Ботев” проучвания на историята, символите и ритуалите на своето училище ще правят още 630 ученика от 21 учебни заведения. Идеята на проекта е да върне интереса на младите хора към българското училище, като заедно с това открива и стимулира талантливите бургаски малчугани.
Над 300 000 лв. са средствата по проекта, отпуснати от Европейския Социален Фонд на ЕС и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.






Ключови думи: Христо Ботев, училище, бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |