В новините
 
01.02.2010 06:01   Новината е видяна 5785 пъти
124 стихосбирки се съревновават във Втория национален конкурс за поезия „Христо Фотев”

97 поети от цялата страна със 124 стихосбирки се включиха във второто издание на Националния конкурс за поезия „Христо Фотев”, организиран от Община Бургас, Министерство на културата, Съюза на българските писатели и Сдружението на българските писатели.
Според регламента на конкурса, той се провежда на две години и приключва на рождения ден на Христо Фотев – 25 декември. Авторът, определен за носител на Националната награда „Христо Фотев” получава пластика от Съюза на българските писатели, парична премия в размер на 2000 лева и диплом от Община Бургас.
В първия национален конкурс за поезия „Христо Фотев” участваха  85 автора, което потвърди целта на организаторите той да бъде престижна инициатива с национална значимост.
На заседание на Организационния комитет, включващ представители на организаторите - Община Бургас, Министерство на културата, Съюза на българските писатели и Сдружението на българските писатели, писателските обединения в Бургас, издатели и регионална библиотека „П. Яворов”, бе сформирано журито, което ще определи носителят на наградата.  То е в състав Соня Георгиева – председател на Комисията по култура в Общински съвет – Бургас, Митко Новков – представител на Сдружението на българските писатели, Георги Ингилизов – представител на Съюза на българските писатели, поетът Ваньо Вълчев и носителят на националната награда от  първия конкурс Тома Бинчев.
Носителят на наградата от Втория национален конкурс за поезия „Христо Фотев” ще стане известен на  25 март.  


Ключови думи: конкурс, поезия, Христо Фотев, Община Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |