В новините
 
31.01.2010 07:00   Новината е видяна 5672 пъти
Бюджет 2010 със средства за проектиране на спортен комплекс и детска ясла в Сарафово
Завършване  на пречиствателната станция в Сарафово с тласкател до Поморие, изграждането на велоалея от Бургас до морския квартал, довършване на паркинга в  центъра, реконструкция на административната  сграда, проектирането на спортен комплекс и на детска ясла, са само част от заложените в капиталовата програма средства за бургаския квартал Сарафово.

Това съобщиха на обществено обсъждане на бюджет 2010 снощи заместник кмета по финанси Красимир Стойчев и главният архитект Веселина Илиева. На срещата с жителите на квартала присъстваха още териториалната директорка Мария Михалева и кметския наместник ……….

Идеята е  спортния комплекс да бъде изграден чрез публично частно партньорство. Освен неговото проектиране, в приоритетите са заложени още основен ремонт на две важни за квартала улици, изграждането на нови детски площадки и реконструкция на осветлението около тях. Представителите на общината осведомиха още за приключилите разговори с ръководството на бургаското летище и наложените изисквания за изграждането на шумоизолираща стена около него. Изискването е заложено и в подготвения нов ОУП на Бургас.

Предвидени  са средства за изграждането на осветление от колелото на изхода на Бургас до Сарафово. Заложена е и сума за актуализацията на кадастралната карта в местността Кьошето и изготвянето на план, които ще бъдат подложени на обществено обсъждане през следващата година.

Жителите  на квартала заявиха желанието си съобщенията, касаещи Сарафово да бъдат излагани не само в държавен вестник, териториалната дирекция в Изгрев, в два вестника, и в интернет, но и на табло в кметството им.

Те поставиха  още въпроси свързани с недостатъчния  брой пътни знаци, както и с  необходимите повече средства за пенсионерския клуб.

Младите хора пък изразиха желание за изграждането на повече велоалеи, които да свързват центъра на Бургас с кварталите. Сарафовци предложиха и улицата, която води към плажа да се превърне в пешеходна, като се забрани достъпа на автомобили.

Представителите на администрацията обясниха и възможността чрез публично – частно партньорство да бъдат изградени част от тротоарите и бордюрите в Сарафово. Общината ще предоставя материалите за тях и техническия ръководител, а жителите имат възможност с общи усилия да благоустроят пространствата пред домовете си. 




Ключови думи: sarafovo, сарафово, бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |