В новините
 
25.02.2010 06:54   Новината е видяна 5256 пъти
Община Бургас си търси реалния данък от гаражи, превърнати в магазини
Община Бургас си търси реалния данък от собственици на гаражи към жилища, които се използват не по предназначение. В повечето случаи те са превърнати в магазини, ателиета, занаятчийски работилници и други подобни търговски обекти.
Служители от отдел „Контролно-ревизионна дейност и принудително събиране” на дирекция „Местни приходи от данъци, такси и реклама” започнаха проверки в централна градска част, к-с „Възраждане” и к-с „Лазур”. Търсят се гаражи към жилища, чиито собственици ги използват като магазини, офиси и кабинети без да са подали декларация за тази промяна.
Данъчните оценки, които са основа за облагане с данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци, са с голяма разлика при гараж към жилище и при търговски обект. При 20 000 лв. данъчна оценка за гараж, ако същият се използва с търговско предназначение оценката е двойно по-голяма. Разлика в дължимите суми се получава и от размера на таксата битови отпадъци - за жилищни имоти тя е 1 на хиляда върху данъчната оценка, а при нежилищните имоти - 11 на хиляда.
Законът за местните данъци и такси задължава гражданите да уведомяват с декларация общината при промяна на някое обстоятелство, което има значение за определяне на данъка. Административното наказание за невярно посочване на данни или обстоятелства, водещи до определяне на данъка в по-малък размер, е глоба до 400 лв. или имуществена санкция до 1000 лв.






Ключови думи: данък бургас, собственици бургас, гаражи бургас, жилища бургас, магазини burgas, такси община бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |