В новините
 
27.03.2010 07:15   Новината е видяна 6248 пъти
Висши и средни училища от 8 държави в Панаира на образованието
69 образователни институции от 8 държави се представят в Панаира на образованието, който се провежда от 26 до 28 март 2010 г. в панаирния комплекс в Пловдив. Партньори в неговото организиране са Европейският колеж по икономика и управление и Международен панаир Пловдив.

Участниците са близо два пъти повече от средния брой изложители в останалите подобни форуми у нас, сочат данни на Европейския колеж.  В седемте досегашни издания са присъствали над 470 висши и средни училища, образователни организации и институции от 32 държави. Всичко това прави Панаирът на образованието най-мащабното изложение в България, на което младежите могат да направят избор за своето бъдещо обучение и квалификация.

„Този форум дава възможност на учебни заведения от България и чужбина да покажат какви специалисти подготвят за всички области на живота. Свързва науката и бизнеса. Хвърля мост между класните стаи и пазара на труда“, каза в словото си при откриването Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

 „Искаме да срещнем висши и средни училища от страната и чужбина с кандидатите за обучение в тях. Всички изложители са водени от желанието да предоставят качествени образователни услуги“, изтъкна ректорът на Европейския колеж по икономика и управление проф. Цветан Колев, който откри осмото издание на Панаира на образованието. „Неговата значение става още по-голямо по две причини. Първо, нашите студенти се готвят за конкуренция на европейския трудов пазар, а това изисква много знания и висока квалификация. Второ, в условията на тежката икономическа криза ще успее онзи, който е най-добре образован“, добави проф. Колев.

Школи за чужди езици, консултантски къщи, средни училища, колежи и университети от България и чужбина предлагат разнообразни програми и възможности за квалификация. На място се дават консултации по всички въпроси, които интересуват младежите и техните родители.

Очаква се Панаирът на образованието да бъде посетен от няколко хиляди души. Интересът към директните контакти с представители на различни учебни заведения е много голям, въпреки информацията в  техните Интернет страници, и е предпочитан при избора, сочат проучвания на експерти от Европейския колеж по време на досегашните издания на форума.

Изложението, което са намира в палата 7 на Международен панаир Пловдив, е отворено от 10 до 18 ч, а входът е свободен.




Ключови думи: образователни институции, пловдивски панаир, Международен панаир,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |