В новините
 
27.03.2010 08:19   Новината е видяна 5673 пъти
Бургазлия спечели литературната награда „Христо Фотев”

Росен Друмев с книгата си „Армада” стана вторият носител на националната награда в конкурса за поезия „Христо Фотев”. Престижното отличие е придружено с премия от две хиляди лева и малка пластика, която традиционно се връчва от Съюза на българските писатели.            
На специална церемония в обновената зала на Младежкия културен център заместник-кметът по образование, култура и вероизповедания в Община Бургас г-жа Йорданка Ананиева връчи приза на Росен Друмев.
Предметни награди получиха номинираните в конкурса Аксиния Михайлова от София, Владимир Левчев от София, Валери Станков от Варна и Елица Мавродинова от Кърджали. В литературната надпревара се включиха 97 автора с общо 124 книги. Те бяха оценявани от жури в състав: Ваньо Вълчев, Митко Новков, Георги Ингилизов, Тома Бинчев и Соня Георгиева.
По думите на председателя на журито Ваньо Вълчев журито е било абсолютно единодушно в избора си на лауреат.
Преди връчването на наградата студенти от театралното ателие в БСУ от трупата на Елевтери Елевтеров във вълнуващ мултимедиен спектакъл „Кълна ви се, аз всичко бих повторил…” представиха своя прочит на Фотевите стихове. За цялостното звучене на спектакъла допринесоха и изпълненията на китарния ансамбъл от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров” с ръководител Стоян Маринов.
Поетично събитие на рождения ден на Христо Фотев бе още един повод бургазлии да си спомнят за него и за магията на поетичното му наследство.






Ключови думи: Росен Друмев, Христо Фотев, Младежки културен център, Бургас, Burgas, Bourgas,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |