В новините
 
27.03.2010 08:42   Новината е видяна 5904 пъти
Бургазлии ще посрещнат с концерт Възкресение Христово

За пръв път тази година бургазлии ще посрещнат с концерт на площада най-големия и светъл християнски празник Възкресение Христово. Грандиозният спектакъл „В очакване на Възкресение” – подарък за всички жители и гости на града от Община Бургас, ще започне пред Катедрален храм „Св. Св. Кирил и Методий” от 22.00 часа на 3 април /събота/, непосредствено преди Пасхалната служба.
В програмата на концерта са включени религиозно-поетическа лирика и църковнославянски песнопения, които ще бъдат изпълнени от хор „Милка Стоева”, хор „Родна песен” и църковния хор при храм „Св. Атанасий” – гр. Бургас. Присъстващите ще чуят веруюто и въздействащи откъси от Библията.
И двете събития – концертът и тъжествената света литургия, ще бъдат предавани на живо на два мултимедийни екрана. На модерните съоръжения ще бъдат излъчвани кадри от посрещането на Благодатния огън. Видео стените ще бъдат разположени от двете страни на Катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий”, в който веднага след края на концерта, от 23.00 часа ще бъде отслужена традиционната празнично-църковна служба.
Пред храма ще бъде издигнат подиум с модерна осветителна и озвучителна технология, откъдето отслужващият литургията свещеник ще обяви Божието Възкресение и ще изнесе Благодатния огън.
Инициативата на Община Бургас ще позволи на бургазлии в последните часове на Великата събота да посрещнат заедно на площада с чистота и святост празника Възкресение Христово.


Ключови думи: бургазлии, Възкресение, бургас, великден, easter, burgas, bourgas,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |