В новините
 
20.04.2024 07:50
Търсене
 
 
16.12.2010
10 години от създаването на школата по стъклопис към МКЦ с ръководител Мария Шурелова
За 10 години школата извървя дълъг път в своето развитие – бяха обучени над 100 деца, някои от които постигнаха завидна техника и създадоха истински малки витражи. Много от децата посещават школата години наред, други избират изкуството за свое бъдеще и се насочват към художествени училища. Всяка година се правят най-малко два пъти изложби и базари ( Коледни, Великденски) в Младежкия културен център, градски художествени галерии, вече традиционно е участието на школата и на ФЛОРА Бургас, за което има получени награди. За ръководителката всяка изложба е повод да зарадва децата, родителите и обществеността с красивите витражни рисунки, които носят много празничност, цветна светлина и истинско изумление от сполучливите детски композиции. На 17.12. (петък) в Младежки културен център ще се открие юбилейната изложба на школата по стъклопис. Участниците, деца от 7 до 14 години и техния ръководител – Мария Шурелова, канят всички любители на изкуството и бившите възпитаници на школата, заедно да отпразнуват юбилея, от 16,30 часа, в изложбената зала на МКЦ. Експонатите ще могат да се откупуват.
06.04.2010
СВЕТЛАТА СЕДМИЦА
Вчера започна Светлата седмица. Според каноните през нея не се извършват венчавки, тъй като това са празнични дни и няма по-голямо тържество от Христовото възкресение. Светлата седмица 5 април † ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО - ПАСХА - ВЕЛИКДЕН. Св. мъченици Агатопод и Теодул. Св. преподобни Марк Атински (Св. Марк Трачески) († ок. 400) 6 април † ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО - ПАСХА - ВЕЛИКДЕН. * Успение на св. Методий Славянобългарски († 885). Св. Евтихий, патриарх Цариградски (VI). Свв. мъченици Тимотей и Диоген Македонски 7 април * Светла сряда (Блажи се). Св. преподобни Георги, епископ Митилински 8 април * Светли четвъртък Св. патриарх Йосиф Прекрасни (Целомъдрени) († ок. 1700 г. пр.Хр.). Свв. апостоли Иродион, Агав, Руф, Асинкрит, Флегонт и Ермий от седемдесетте апостоли.. Св. мъченик Павсилип (I-II век). Св. Целестин, папа Римски († 432) 9 април * Светли петък. Животоприемни източник (Блажи се). Св. мъченик Евпсихий († 362) 10 април * Светла събота. Св. мъченици Терентий и Помпий 11 април † Втора неделя след Пасха - ТОМИНА НЕДЕЛЯ. Св. свещеномъченик Антип, епископ на Пергам Асийски (I-II век)
05.04.2010
Ръководството на „Черноморец – Бургас” обявява нулеви цени на билетите за стадион „Лазур” до края на сезона
В навечерието на най-големия Християнски празник ние заедно доказахме, че в Бургас се случват хубави неща. Еуфорията беше голяма, защото стадионът бе пълен. Вашата подкрепа допринесе за един истински футболен спектакъл както на терена, така и по трибуните. Във връзка с това ръководството на ПСФК „Черноморец – Бургас” реши да обяви нулеви цени на билетите за стадион „Лазур” до края на пролетния полусезон за всички мачове на отбора. Входните билети може да вземете преди всеки двубой от касите на стадион „Лазур, от Интерхотел България и от бензиностанциите на Петрол. Тези входни пропуски Ви дават възможност да участвате в томбола, която се тегли в почивката между двете полувремена на всяка среща. Последния мач в навечерието на Великден ни дава основание да кажем - град Бургас вече има своите европейски публика, стадион и отбор.
04.04.2010
Възкресение Христово
В християнската религия на Възкресение Христово (Великден) се чества възкръсването на Иисус Христос на третия ден, след като е разпънат на кръст и погребан. Празната гробница е видяна от жените мироносици, посетили гроба. Иисус Христос се явява на Мария Магдалена и на апостолите. Не е известно кога за пръв път са започнали да се боядисват яйца. Има исторически и археологически данни, че яйцата са се багрили и дарявали още в древен Египет, Персия, Рим, Китай и Гърция. Ритуалите, свързани с тях, символизирали раждането на живота. Евреите са имали обичай, когато отиват на гости при някого, да даряват някакъв дар на домакина. Ако гостът е бил много беден, то той подарявал яйце. Според християнските предания, когато Мария Магдалена отишла в Рим да се срещне с римския император, следвайки този обичай, тя му подарила яйце, което било обагрено в червено, символ на кръвта на Христос. Оттогава навлязъл обичаят християните да си подаряват боядисани в червено яйца на Великден. Постепенно започнали да се използват и други цветове.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |