В новините
 
04.04.2010 17:35   Новината е видяна 8426 пъти
Манастир Света Богородица се намира между квартал Меден рудник на град Бургас и село Горно Езерово

Манастир Света Богородица се намира между квартал Меден рудник на град Бургас и село Горно Езерово. Местността е известна още като АЯЗМОТО, и там са "хванати" водите на седем лечебни извора.

Интересен подход по желание на игуменката е да се изградят 40 параклиса на най-тачените светии.

Според запознати основите на светата обител са в ачалото на 12-ти век, като е построена в близост до предишно тракийско светилище. В специално отделение на манастира са лекувани душевно болни. В днешния си ви манастирът Света Богородица датира от 1982г. Манастирът е изграден върху седем лековити извора, които още от тракийско време са привличали болни от различни краища. Лековитите извори са разположени на по-малко от 100 квадратни метра, но въпреки това притежават съвършено различен химичен състав и лечебни свойства.

Манастирът Света Богородица се състои от 2 църкви, 40 параклиса и жилищни сгради, като целият комплекс е поддържан единствено от майка Серафима. От скоро Поморийският манастир е изпратил един от своите монаси, за да помага на монахинята. Множеството параклиси, посветени на християнски светии, са изключително впечатлителни с красотата и разнообразието си. Параклисите са постепенно изградени от самата майка Серафима, която се заема с това дело още от пристогането си в манастира преди около 25 години.

(разкази на обитателите на манастира и интернет)




Ключови думи: манастир, Света Богородица, параклис, траки,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |