В новините
 
05.04.2010 19:57   Новината е видяна 4574 пъти
В Бургас Парното от най-евтините засега
Новите  цени за парното отопление и топлата  вода за второто тримесечие на 2010 г  са вече утвърдени от ДКЕВР. И този път Топлофикация Бургас успя да задържи  едни от най-атрактивните за България цени за своите клиенти. Абонатите на дружеството, ще плащат една от най-ниските стойности за парно в страната. Така морския град се нареди непосредствено до София по-ниска стойност на услугата от всички топлофикации, захранвани с природен газ. Това се дължи на високата ефективност на производство и добрата събираемост на взиамнията на компанията.

     Правителството  повиши на цената на основната суровина на топлофикациите - природния газ с 5.34%. Съответно това доведе до преизчисляване стойността на топлинната енергия на Топлофикация Бургас. Увеличението за следващите три месеца  е 4.13%. Като стойност това представлява 67.34 лв/МВтч или с 2.67 лв/МВтч. Това нарежда бургаското дружество отново на второ място по ниска цена след Топлофикация София макар и процента на увеличение да е привидно висок. Има дружества като увеличават цената си с по-малко от 4 %, а увеличението в пари е по-високо от това на бургаския доставчик и крайната им цена също. Например в Пловдив увеличението на топлинната енергия е 3.91%,  + 2.91 лв/МВтч, което прави крайна стойност 77.3  лв/МВтч. В Шумен - 3.61%, +2.87лв/МВтч, съответно 82.39 лв/МВтч, в  Казанлък- 3.2%, +3.17лв/МВтч, съответно  102.09 лв/МВтч.

     Увеличението  на индивидуалната цена на електрическата енергия е с 3.56%, значително под най-високото от 4.93% за София, а като стойност е 122.95 лв. Преференциалната цена на електрическата енергия за Топлофикация Бургас е увеличена с  2.75% и е 157.95 лв, т.е. много под най-високото увеличение 3.94%, което е пак на София и много под най-високата цена като стойност 195.49 лв/МВтч за Шумен.




Ключови думи: парно, отопление, топла вода, Бургас, Топлофикация Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |