В новините
 
09.06.2010 05:54   Новината е видяна 5725 пъти
Доброволци на БМЧК-Бургас ще работят с децата от „Ронкали”

Доброволци на БМЧК-Бургас ще работят с децата от „Ронкали” 

Доброволци на Български младежки Червен кръст-Бургас ще посещават децата от Центъра за настаняване от семеен тип „Ронкали” в града, за да играят и учат с тях през лятото. Днес на малчуганите бе изнесен първият урок на тема „Водноспасителен минимум”, който е част от поредицата инициативи на БЧК за отбелязване „Седмицата на водното спасяване”. Малчуганите научиха как да се грижат за своята безопасност на плажа, както и основните правила, които трябва да спазват при посещение на басейн и море. Те бяха обучени как да разпознават флаговата сигнализация на водните спасители и какво да правят в случай, че попаднат в рискова ситуация.

Следващата инициатива, която доброволците на БМЧК-Бургас планират да осъществят заедно с децата, е футболен или баскетболен мач  на открито. Възпитаниците на „Ронкали”  ще бъдат обучени и как да оказват  първа помощ на пострадал.

 Началото на съвместните инициативи бе поставено по повод 1 юни, когато БМЧК, съвместно с театралната формация при Младежки културен център организира благотворителен спектакъл за децата от Центъра. 




Ключови думи: БМЧК-Бургас, деца, Ронкали,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |