В новините
 
27.04.2010 18:13   Новината е видяна 9231 пъти
Третият SPIRIT of Burgas изгря на хоризонтаТретият SPIRIT of Burgas изгря на хоризонта

Третият SPIRIT of Burgas изгря на хоризонта при черноморския бряг и обещава да бъде още по-атрактивен от предишните две издания. Тази година фестивалът ще се проведе в дните от 13 до 15  август, събирайки над 100 изпълнители на 7 сцени. Най-добрите български артисти ще се изявят наред с някои от най-големите световни музикални звезди.
На пресконференция в Бургас организаторите на фестивала – Михаил Куцев от Община Бургас, Иван Вълков и Крис Гилис – съобщиха имената на някои от основните участници в новото издание на феста. Любопитството доведе в залата и кмета на Бургас Димитър Николов, който седна при журналистите.
Сред големите имена, потвърдили присъствието си на SPIRIT of Burgas’2010, са групите The Prodigy и Gorillaz Sound System (DVJ).
The Prodigy идват със самочувствието на банда, спечелила през 2009 г. приз за най-добър хедлайнер от Европейските фестивални награди, както и с парчетата от новия им албум, който се радва на голям интерес.
Gorillaz Sound System (DVJ) ще се представят с уникално аудио-визуално шоу и много екрани. Един от най-въртяните клипове по музикалните телевизии в момента е този към парчето на виртуалната бонда – Stylo, в който участва актьорът Брус Уилис.
Към тях се присъединяват култовият вокалист на групата System of a Down - Serj Tankian, британците Apollo 440 – събрали се отново след дългогодишна раздяла, DJ Shadow – тази година ще се изяви на главната сцена не само на Spirit of Burgas, но и на сръбския фест Exit, Andy C и MC GQ, както и още няколко известни имена, които ще бъдат обявени през месец май. Всички изброени артисти, с изключение на The Prodigy, излизат на българска сцена за първи път.
Скоро ще бъдат обявени и имената на българските групи и изпълнители, които ще се включат в тридневния купон на бургаския плаж.
Организаторите обявиха, че са положени усилия за привличането на родни звезди, които не са участвали в досегашните две издания на феста.
Те обещаха още по-добра организация, условия за достъп и звук, за да може фестивалът да затвърди и увеличи получените при предишните издания високи оценки.
SPIRIT of Burgas бе номиниран за „Best European Festival” на UK Festival Awards през 2008 г. и в категорията "Best Overseas Festival" през 2009 г. През същата 2009-та година събитието бе посочено от „Таймс” като една от 20-те най-добри фестивални дестинации, а програмата му бе разпространена в европейската мрежа на MTV в 16 страни. SPIRIT of Burgas намери мястото си и в списъка на номинираните за „Best Medium Sized Festival” на първите награди European Festival Awards през януари 2010 г.
При третото издание на бургаския фестивал феновете от страната и чужбина отново ще могат да ползват палатков лагер.
Кметът Димитър Николов настоя в уличките около фестивалната територия да се предвидят места за паркиране и по-прецизно да се осъществява пропускателния режим, за да не се струпват много хора при входовете на фестивала.
Основен партньор на SPIRIT of Burgas тази година е най-продаваната немска марка бира в света и в България - Beck’s. Подкрепата на най-значимите музикални събития е част от философията на Beck’s. Марката има своя собствена музикална платформа – Beck’sperience, чрез която традиционно партнира на най-добрите имена от световната и българската музика. По този начин предоставя на феновете си забавление на безкомпромисно високо ниво. Само през последните две години марката доведе у нас Lenny Kravitz, Snoop Dogg, John Digweed и много др.


* Билети:

ПРОМОЦИОНАЛНИ БИЛЕТИ (важи до 14 май):
Тридневен фестивален билет – 99 лева (45 евро)
Количествата са ограничени – след първоначалното изчерпване, нова серия промоционални билети не се предвижда!

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОДАЖБА:
Еднодневен фестивален билет – 50 лева (25 евро)
Тридневен фестивален билет – 120 лева (60 евро)
Билети за къмпинга – 30 лева (15 евро)

НА ВХОДА НА ФЕСТИВАЛА:
Еднодневен фестивален билет - 60 лева (30 евро)
Тридневен фестивален билет - 140 лева (70 евро)

Билетите са в продажба он-лайн, в мрежата на Еventim.bg.

Фестивален къмпинг:
Появата на фестивалния къмпинг се ползва с изключителен успех през миналата година, което мотивира организаторите този път той да бъде още по-голям и още по-добре уреден. Разположен в очертанията на самата фестивална зона, той разполага с вълнуващата гледка към Черно море, което е на няколко крачки разстояние от палатките. Освен морската вода, на 24-часово разположение на къмпингуващите е и храна, душове, гардероб за съхранение на ценни вещи и едно от най-важните неща ... всички фестивални сцени в непосредствена близост. За повече подробности, посетете сайта на фестивала www.spiritofburgas.com
Опции за настаняване:
В града има много хотели и частни квартири, както и два големи къмпинга в околностите. Докато някои от хотелите предлагат най-високо качество услуги на високи цени, евтино настаняване може да бъде намерено в малки частни хотели в покрайнините. Могат да се използват услугите на агенции за недвижими имоти и да се наеме апартамент или стая в центъра на достъпни цени.
Как да стигнем:
Със самолет -  Бургас се намира на 15 минути път с автомобил от летище Бургас. Wizz Air има директни полети от Лондон Лутън, а Кралските Авиолинии - директен полет от Манчестър. Има и много чартърни полети през летния сезон на Balkan Holidays, както и ежедневни полети от София до Бургас.
С влак – ЖП гарата на Бургас е свързана с всички части на страната. Експресен влак стига до София за по-малко от 6 часа. Също така има влакове от Прага, Братислава и Букурещ.

С автобус – Централната автогара е разположена в близост до ЖП гарата в центъра на Бургас. Има автобусни линии до всички големи градове на страната, включително София. Също така има линии от/до Гърция, Италия, Германия и Франция. Много частни превозвачи осигуряват транспорт до градовете и курортите на южното и северното Черноморие. Има също и редовен градски транспорт – автобуси и маршрутни таксита.

С автомобил – лесно и приятно е да се шофира от съседните страни:
Букурещ-Бургас 4,00 h
Истанбул-Бургас 4,00 h
Скопие-Бургас 7,30 h
Белград-Бургас 9,00 h
Атина-Бургас 12,00 h





Ключови думи: фестивалът, музикални, Бургас, организаторите, фестивала, имената, издание, доведе, Димитър, prodigy, фестивални, сцена, обявени, бургаския, издания, european festival, festival, феновете, beck’s, фестивален, билет, лева, евро, тридневен, къмпинга, хотели, частни, големи, центъра, автомобил, Бургас, полети, София, влак, гарата, транспорт,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |