В новините
 
18.04.2024 11:45
Търсене
 
 
18.08.2010
38-ми Международен фолклорен фестивал Бургас 2010, програма
Международен фолклорен фестивал Бургас 2010 23 август Дефиле на участниците, пл. Тройката 18:00 Концерт на всички ансамбли, Летен театър 20:00 24 август Ансамбли от Башкортостан и Япония, Сцена пред Община Бургас, 19:00 Ансамбли от Словакия, Оркестър пред летния театър, 19:00 Ансамбли от Сърбия, Словакия, Грузия, Летен театър, 20:00 25 август Представяне на фолклора на Странджа. С: Жечка Сланинкова, Оркестър Странджа, Сцена пред Община Бургас, 19:00 Ансамбли от Грузия и Турция, Сцена пред Община Бургас, 19:00 Ансамбли от Башкортостан, Оркестър пред летния театър, 19:00 Ансамбли от Босна и Херцеговина, Румъния, Башкортостан, Летен театър, 20:00 26 август Ансамбли от Босна и Херцеговина, Румъния, Сцена пред Община Бургас, 19:00 Ансамбли от Сърбия, Оркестър пред летния театър, 19:00 Ансамбли от САЩ, Турция, Фолклорен ансамбъл Атанас Манчев Летен театър, 20:00 Концерт на всички ансамбли, Открита сцена до Пантеона, 22:00 27 август Дефиле на участниците, пл. Тройката, 18:00 Гала концерт, Летен театър, 20:00
13.08.2010
Организаторите на Spirit of Burgas 2010 съобщават, че по независещи от тях причини, в програмата на втория фестивален ден (14 август) ще настъпят промени.
стана ясно, че EVERLAST е болен и отменя участието си на SPIRIT of Burgas. Това бе съобщено с официално писмо, което организаторите получиха от Regime Menagment – агенцията, която го представлява. Писмото е подписано от самия артист и в него се казва: „С огромна тъга съобщавам, че не съм в състояние да присъствам на фестивала SPIRIT of Burgas. През последните шест седмици бях на турне в Европа и Азия, което трябваше да завърши с много специално шоу на SPIRIT of Burgas. За съжаление, когато се върнах за еднодневна почивка в Лос Анджелис, бях повален от много лош вирус. Лекарите държат да остана в САЩ и да не предприемам дълги пътувания, докато не съм напълно възстановен. Наистина съжалявам, че заболяването ми попречи да дойда в България.
03.08.2010
Дръм енд бейс диджей номер 1 за първи път в България
За трета поредна година Spirit of Burgas се довери на HMSU букинг преценката при изготвянето и организирането на нощната програма за първата вечер от фестивала. През последните две години дръм енд бейс нощта се превърна в едно перфектно продължение на вечерната селекция от гости, като и тази артистите отново са съобразени по начин, който да допълни главната сцена в петъчната вечер. След като във времевия пояс от 19:00ч. до 01:00ч. ще имаме уникалната възможност да чуем имена като Apolo 440 и The Prodigy, веднага след това на сцената ще излезе безспорно най-популярният дръм енд бейс диджей Andy C с неговия персонален MC – GQ. В това няма нищо странно предвид факта, че за последните няколко години The Prodigy показаха безусловната си подкрепа към дръм енд бейс музиката, издавайки ремикси на Pendulum, Noisia, Subfocus и Chase and Status. Именно последните две имена имат ексклузивни договори за продукцията си с лейбъла RAM Records, собственик на който е Andy C. Този факт само затвърждава добрите отношения между артистите и предразполага фаталният петък 13ти да се превърне в едно невиждано и нечувано пътешествие из историята на електронната музика и синкопираните бийтове.
02.11.2009
Безценни артефакти лежат в земите под Несебър
Хиляди безценни и уникални артефакти са скрити в земята, върху която днес се издига Несебър. Това е заключението на археолозите, които работят „на терен” в древната Месамбрия. През последното археологическо лято в некропола бяха открити 650 находки. Само две от тях, като историческа и археологическа стойност, изплащат всички инвестирани от общината средства в разкопките. Едната е червена ваза, използвана са поднасяне на вино, датирана от началото на IV в. пр. Хр., а другата е протоме /керамичен бюст на женско божество/, датирана от същия период. Вазата е с изключитерно прецизен рисунък на грифон, възседнат от менада, застанал срещу сатир. Вероятно е бил изработен от представително ателие в древна Атина, предполагат учените. Протомето е с изображение на женско божество, което се смята за закрилник на продородието, цикличността в природата и на света на мъртвите. Двата експоната са с изключително висока пазарна стойност, сподели ст.н.с. д-р Анелия Божкова от националния Археологически иститут с музей /НАИМ/ при БАН, ръководител на разкопките.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |