В новините
 
04.08.2010 12:21   Новината е видяна 4383 пъти
КОСМИЧЕСКА РАПСОДИЯ В БУРГАС

„Космическа рапсодия” е името на третата, последна книга – билингва на български и английски език  на Георги Пенков, която се издава две години след смъртта на поета и двадесет и осем години след нейното написване. Фантастичният роман в стихове заедно с другите му две преиздадени книги „Пришълците” и „Тъжна палитра” ще бъдат представени от режисьора Симеон Димитров в Бургаска художествана галерия „Петко Задгорски” на 6 август от 20.00 часа. Съпругата на поета, Живка Пенкова и техният син, които издават книгите му и по чиято инициатива ще се състои премиерата, са пристигнали от Испания, специално за случая.
     Георги Пенков е роден на 23 март през 1955 година в гр. Бургас, където завършва строителен техникум. Артист по душа, той освен поет е и художник. Реализира 27 самостоятелни изложби у нас и две в Испания, където е живял. Кориците и на трите му книги са илюстрации от негови картини. Много от платната му са в частни колекции във Великобритания, Австрия, САШ, Япония и др.
    Георги Пенков се е занимавал  с приложно изкуство, дизайн на мебели и бижута, изработва красиви неща от кост, камък и дърво. Още през 1975 година реализира първата си  изложба с карикатури.
    Нестандартен и оригинален по внушение, Георги Пенков е автор, който оставя след себе си щедра палитра на многообразно творчество със широк жанров размах! Провокира себе си и света, за да се доближи до други измерения, като си задава вечните въпроси.





Ключови думи: Георги Пенков, книги, бургаска художествена галерия,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |