В новините
 
04.08.2010 06:49   Новината е видяна 4353 пъти
Стартира изграждането на ЛОТ 3 от автомагистрала „Тракия”

Министър - председателят Бойко Борисов , министър Росен Плевнелиев и президентът на фирмата изпълнител – Димитриос Кутрас направиха първата копка на отсечката от Нова Загора до Ямбол.

Днес се състоя церемония по стартирането на строителството на Лот 3 от автомагистрала „Тракия”. Символичната първа копка бе направена от премиера Бойко Борисов, министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и Димитриос Кутрас, президент на гръцката компания „Актор. На събитието присъстваха още министърът на земеделието Мирослав Найденов, шефът на Агенция пътна инфраструктура – Божидар Йотов, представители на държавни и местни власти от Югоизточният регион. От област Бургас участие взеха областният управител Константин Гребенаров и председателят на Комисията по транспорт – Иван Вълков.
Фирма „Актор” е победител в търга за строителството на магистралата в отсечката от Нова Загора до Ямбол. Проектът е на стойност 133 973 907 лв. и се изгражда по Оперативна програма „Транспорт 2007 – 2013”. Общата дължина на Лот 3 е 34, 3 км. (от км. 241+ 900 до км. 276 +200), като ще бъдат изградени по две ленти за движение във всяка посока.
Премиерът подчерта, че ще има строг контрол върху сроковете и качеството на строителството. От своя страна от фирмата изпълнител увериха, че имат необходимите капацитет и ресурси, за да се приключи строежът на Лот 3 в срок през месец август 2012 година.






Ключови думи: Бойко Борисов, Росен Плевнелиев, Бургас, бургаска община, община бургас, бургаска област, област бургас, автомагистрала Тракия”,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |