В новините
 
09.08.2010 08:05   Новината е видяна 5670 пъти
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН МВР 08 август 2010
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН


І. Характерни престъпления

На 07.08.2010 г. около 11.30 ч във Второ РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение от 79-годишен мъж, че два часа по-рано пред сградата на новата поща е бил заговорен от непознат мъж, който му се представил за негов бивш колега. Няколко минути по-късно към тях приближил млад мъж, който заявил, че провежда рекламна кампания на известно фирма за млечни продукти. Двамата мъже убедили тъжителя да участва в “рекламна игра” и като го въвели в заблуждение му отнели  200 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Бургас.

На 07.08.2010 г. в 4.50 ч в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение от диспечер на частна охранителна фирма за извършен грабеж в магазин на ул. “Христо Ботев”. При извършената проверка на място е установено, 21-годишната служителка в обекта заявила, че около 4.30 ч на същата дата в магазина влязъл млад мъж с маска на главата. След като заплашил продавачката с пистолет, мъжът отнел наличния оборот от 192 лв. и избягал. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Бургас.
 
На 07.08.2010 г. около 16.30 ч в РУ “Полиция” – Несебър е получено съобщение от 23-годишен мъж от Сандански, че около 5.00 ч на същата дата в курортен комплекс “Слънчев бряг” е бил застигнат от неизвестни лица, които го съборили и му отнели златен ланец и мобилен телефон. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Несебър.
 
На 07.08.2010 г. около 3.40 ч във Второ РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение за извършен грабеж до денонощен павилион на ул. Тракия” в комплекс “Славейков”.  При извършената проверка на място, потърпевшият 34-годишен мъж от Бургас заявил, че около 3.30ч.е слязъл от таксиметров автомобил пред павилион. В този момент пристигнало друго такси, от което слезли двама непознати мъже и го заговорили. Не след дълго разговорът преминал в скандал, при който единият от мъжете минал зад тъжителя, ударил  го няколко пъти в гърба и му отнел чантичка, която при удара паднала на земята. По данни на 34-годишния мъж в чантичката е имало 3000лв., ключове и лични документи. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Бургас.
 
На 07.08.2010 г. в 6.00 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” при РУ “Полиция” – Средец е получено съобщение, че за времето от 22.00 ч на 06.08. до 5.45 ч на 07.08.2010 г. е извършена кражба от заведението в сградата на Автогара – Средец. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице, чрез взломяване катинара на външната врата е проникнало в обекта и извършило кражба на меден купол от казан за изваряване на ракия  и около 20 бутилки  водка и уиски. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Средец.
 
На 07.08.2010 г. в РУ “Полиция” – Несебър е получено съобщение от 40-годишна жена, че около 21.00 ч предната вечер, при затваряне на цветарски магазин е установила липсата на дамската си чанта с 1600 лв., лични документи и ключове. Чантата се е намирала в склада на обекта. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Несебър.
 
На 07.08.2010 г. в 19.30 ч в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение за кражба на мобилни телефони и документи от гримьорната на летния театър. При извършената проверка на място е установено, че за времето от 17.00 до 19.00 ч  на същата дата неизвестно лице проникнало в гримьорната на летния театър и извършило кражба на на три мобилни телефона, портфейл със 150 евро, 40 лева и документи. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Бургас.
 
На 07.08.10 г. в РУ “Полиция” – Созопол е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил  “Сеат Ибиза”, паркиран край пътя след ваканционно селище “Дюни”. По данни на тъжителката, от колата са откраднати куфар с дрехи, пътна чанта с дрехи, дамска чанта  190 лв.и лични документи и дамска чанта с лични документи и дебитна , от която на същата дата е изтеглена сумата от 400 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Созопол. 
 
На 07.08.2010 г. в РУ “Полиция” – Созопол е получено съобщение, че неизвестно лице чрез изкъртване патрона на предна дясна врата, проникнало в лек автомобил  “Мерцедес”, паркиран в района на къмпинг “Градина”. От колата е извършена кражба на автомобилна навигация, антирадарно устройство, два мобилни телефона, туристическа раница с дрехи и четири ампули инсулин и дамска чанта с лични документи, 100 лева и 2 бр. USB флаш-памет. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Созопол.

 
ІІ. Пътно транспортни произшествия

На 07.08.2010 г. около 11.30 ч в Айтос по ул. “Васил Левски” са а движел лек автомобил  “Сеат Кордоба”, управляван от Х.П. (34) от Айтос. На кръстовището с ул. “Славянска”, не спазил пътен знак Б2 (Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство), предприел завой наляво и в средата на кръстовището блъснал движещия се с предимство по ул. “Славянска” мотоциклет “Хонда” , управляван от Е.Н. (36) от Айтос. В резултат на удара мотоциклетистът е получил разместване на дясна става. Оказана му е амбулаторна медицинска помощ. По случая работи РУ “Полиция” – Айтос.

На 07.08.2010 г. около 21.15 ч в Бургас до бензиностанция “Пода” се е движел лек автомобил  “Волво”, управляван от А.Д. (30) от Пловдив. При движение с несъобразена скорост и управление след употреба на алкохол, водачът изгубил контрол над автомобила и блъснал аварирал на пътното платно “Фолксваген Пасат”, управляван от И.Ж. от Малко Търново. При инцидента е пострадала пътуваща  във “Фолксваген”-а жена, която в момента на удара се намирала пред авариралия автомобил. Оказана й е амбулаторна медицинска помощ. Пра извършената проверка техническата средство е отчела наличие на алкохол в издишания от А.Д. въздух с концентрация – 2.07 промила. По случая работи сектор “Пътна полиция” – Бургас.






Ключови думи: Полиция, Бургас, досъдебно производство, грабеж,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |