В новините
 
17.08.2010 12:26   Новината е видяна 11224 пъти
Приморско и Китен с нова схема за паркиране
Новата система за паркиране в Приморско и Китен започна да разкрива преимуществата си само месец след официалното си въвеждане – установиха експертите от транспортното звено в общинска администрация.

За първо лято улиците на двата курорта останаха свободни за достъп на туристи и автомобили.

Изчисленията показват, че в пиковете дни през възловите пътни отсечки в центъра на Приморско и Китен  преминават над 4 000 автомобила и автобуси с летовници.

Според новата наредба в зоната на общо пет централни улици, между които „Трети март” и „Иглика” е забранено спирането на коли.

В резултат на въведените мерки бяха избегнати задръстванията, придвижването на туристите до хотелските комплекси, ресторанти и търговски обекти вече е максимално улеснено, а едно от най-големите предимства на въведената система за паркиране е това, че камионите на сметосъбирателните фирми могат без закъснения да обслужват контейнерите с отпадъци.

Според кметицата реакциите на местните жители и на представителите на бизнеса са положителни, защото всеки жител на общината може срещу годишна такса от 100 лв. да си закупи паркомясто пред своя дом, офис или хотел.

От тази възможност вече са се възползвали над 1000 души, а в общинска администрация са постъпили молби и от други желаещи.

В началото на лятото бяха обособени четири паркинга - два в централната градска част на Приморско и два в периферията, капацитетът на които е за 300 автомобила.

в-к Фактор





Ключови думи: система, паркиране, Приморско, Китен,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |