В новините
 
18.08.2010 08:47   Новината е видяна 5580 пъти
Няма радиация на Вромос

Няма радиация на плажа „Вромос” е категоричата оценка институциите, които направиха измервания там през миналата седмица.

Измерванията на плажа бяха извършени от независима лаборатория в София, РИОКОЗ, РИОСВ и „Гражданска защита”- Бургас. Измерванията бяха инициирани от кмета на община Созопол Панайот Рейзи и кмета на гр. Черноморец Добри Добрев след като жителите на Черноморец се вдигнаха на протест срещу заповедта на областния управител Константин Гребенаров за забрана за плажуване на плажа „Вромос” заради наличието на радиация.

Още по време на измерванията, уредите на представените институции показаха показатели, които са в нормите,а някои от тях – дори и по- ниски. Полевите изследвания на място бяха последвани от лабораторните изследвания, които вече са готови и  се очаква да бъдат предоставени днес, сряда на кмета на Черноморец Добри Добрев.”Очаквам  в сряда да получа окончателните резултати от измерванията- заяви за в-к „Созопол” и добави ,че в разговор по телефона от независимата лаборатория са го уверили, че резултатите сочат,че няма радиация. Има леко завишения на фона, но е в пределите на нормите.

Резултатите от изследването, в което взеха участие всички държавни институции, имащи отношение към проблема ще бъде изпратено да всички институции, включително и до главния инспектор Тенчев, по чиито препоръки областния управител издаде заповедта за забрана за плажуване на „Вромос”.

В началото на седмицата бяха направени рутинни измервания на фона и на пясъка от РИОКОЗ  и РИОСВ, които се правят в началото на пролетта и в края на лятото.

http://www.sozopol.bg/





Ключови думи: Няма радиация на плажа „Вромос” е категоричата оценка институциите, които направиха измервания там през миналата седмица. Измерванията на плажа бяха извършени от независима лаборатория в София, РИОКОЗ, РИОСВ и „Гражданска защита”- Бургас. Измерванията бяха инициирани от кмета на община Созопол Панайот Рейзи и кмета на гр. Черноморец Добри Добрев след като жителите на Черноморец се вдигнаха на протест срещу заповедта на областния управител Константин Гребенаров за забрана за плажуване на плажа „Вромос” заради наличието на радиация. Още по време на измерванията, уредите на представените институции показаха показатели, които са в нормите, а някои от тях – дори и по- ниски. Полевите изследвания на място бяха последвани от лабораторните изследвания, които вече са готови и се очаква да бъдат предоставени днес, сряда на кмета на Черноморец Добри Добрев.”Очаквам в сряда да получа окончателните резултати от измерванията- заяви за в-к „Созопол” и добави, че в разговор по телефона от независимата лаборатория са го уверили, че резултатите сочат, че няма радиация. Има леко завишения на фона, но е в пределите на нормите. Резултатите от изследването, в което взеха участие всички държавни институции, имащи отношение към проблема ще бъде изпратено да всички институции, включително и до главния инспектор Тенчев, по чиито препоръки областния управител издаде заповедта за забрана за плажуване на „Вромос”. В началото на седмицата бяха направени рутинни измервания на фона и на пясъка от РИОКОЗ и РИОСВ, които се правят в началото на пролетта и в края на лятото.,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |