В новините
 
27.08.2010 08:07   Новината е видяна 4691 пъти
Footvolley съчетава правила, които се основават на тези на плажния волейбол, но съчетани с докосване на топката с крака на принципа на правила взети от футбола

На пресконференция на самия варненски плаж Евгени Петков и Найден Стоянов – организатори на първия в България турнир по футволей разказаха за този нов и атрактивен спорт.  

Footvolley съчетава правила, които се основават на тези на плажния волейбол, но съчетани с докосване на топката с крака на принципа на правила взети от футбола. По същество footvolley е плажен волейбол, но без да са включени ръце, а само крака.

Footvolley е създадена в Бразилия от Октавио де Мораес, през 1965 г.в Рио де Жанейро на Копакабана Бийч като средство за футболистите, за да могат да се докоснат до топката без да се нарушава официалната за тогава забрана за футбол.  

През последните години професионални футболисти все повече използват този спорт за тренировки и развлечение: Ромарио , Edmundo , Роналдо , Роналдиньо Gaucho , Junior и Edinho, както и някои български сред които Димитър Бербатов.
Footvolley се практикува по един много организиран начин в различните страни, в това число: Бразилия, Аржентина, Уругвай, Тайланд, Великобритания, Франция, Германия, Италия, Гърция, Холандия, Испания и Австрия. Международният Footvolley федерация и Европейския Footvolley федерация са регулиращите организации на международно равнище.

Продължаващата популярност на играта може да доведе до включването й в Олимпийските игри. Усилията на международните федерации са насочени в тази посока.
Варна ще бъде домакин на първия по рода си турнир по футволей като на 28 и 29 август на централния плаж на морската столица четирите волейболни игрища ще съберат повече от 12 отбора от цялата страна. Изключително атрактивното събитие се провежда за купата на „Варна Тауърс” – генерален спонсор на събитието. Новият за България спорт е в унисон с новия модерен търговско-административен център на Варна, чието откриване предстои през месец октомври.

Footvolley се играе от екипи съставени от двама играчи на пясъчно игрище, разделено от мрежа. Не е разрешено да се използва ръката, рамото или на ръка по време на игра. Всяка друга част на тялото, може да се използва като докосване. Целта на играта е да се прекара топката над мрежата в противниковото поле, без да докосвате земята.

Организаторите канят всички граждани и гости на Варна да бъдат свидетели на едно от най-интересните плажни летни събития за сезона.





Ключови думи: турнир, футволей, footvolley, волейбол,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |