В новините
 
03.09.2010 12:23   Новината е видяна 4926 пъти
Затварят кръстовище в Община Созопол заради катастрофи
Във връзка с увеличения пътен трафик през летния сезон и вероятността от настъпване на пътни инциденти в района на пътя Отманли – с. Веселие и пътя  ваканционно селище “Дюни” – ваканционно селище “Св. Тома”  / и двата, разположени на територията на Община Созопол/, в началото на м. юли 2010 година е изготвено сигнално писмо до Директорът на Агенция “Пътна инфраструктура” – София.
Междувременно в сектор “Пътна полиция” ОДМВР Бургас са постъпили сигнали за увеличаване на броя на ПТП със значителни материални щети на кръстовището, обслужващо пътя “Созопол – Приморско” / край местността “Алепу”/. До момента на това място са възникнали 17 катастрофи, което акцентира върху необходимостта за вземане на спешни мерки за обезопасяване на участъка.
В тази връзка на 04.08.т.г. Регионална комисия, създадена за установяване на актуалната пътна проблематика, в която влизат представители на сектор “Пътна полиция” ОДМВР Бургас и Областно пътно управление – Бургас, е посетила въпросното кръстовище, като становището на комисията е, че осигуряването на безопасни условия на движение и възможно само след реализиране на проекта за изграждане на пътно кръстовище. Поради липсата на финансови възможности за изпълнение на проекта, комисията е предложила кръстовището да се затвори със стоманена предпазна ограда или пясъчен вал.
На основание Заповед на Агенция “Пътна инфраструктура” – София, която е съгласувана с Главна дирекция “Охранителна полиция” – София, пътния участък Созопол – Каваци – Дюни остава без връзка с пътя Созопол – Царево. За направената промяна на 27.08.т.г. е информирана Община Созопол, с цел оповестяване на населението. Информация за настъпилите промени в организацията на е подадена и до фирмите – превозвачи, осъществяващи превози по Южното Черноморие.






Ключови думи: ваканционно селище, Община Созопол, Пътна инфраструктура, Созопол,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |