В новините
 
07.09.2010 07:58   Новината е видяна 4583 пъти
Асен Блатечки и Мария Сапунджиева откриват „На брега”
Асен Блатечки и  Мария Сапунджиева са звездите в спектакъла „Търси се драматическа актриса” с който днес се открива  театралния фестивал „На брега” . Двамата известни и обичани актьори са герои в постановката на бургаския театър „Адриана Будевска”. Пиесата е по Лес на Ал. Островски и в Бургас я поставя  руският топрежисьор  Юрий Погребничко. Той е носител на най-голямата театрална награда „Златна маска” за режисура зя 2010 г. и е художествен ръководител на  московския театър „Около дома на Станиславски”. Спектакълът започва в 19 часа в залата на бургаската Мелпомена.

Фестивалните представления ще се играят на сцените на драматичния и на кукления театър. Цените на билетите са 10, 12 и 15 лв. Хитът на Театър 199 „Приятнострашно“, реализиран от Галин Стоев с актьорите Снежина Петрова, Владимир Пенев, Стефан Вълдобрев, ще бъде игран утре.  Театралната фиеста до 12 септември включва три чужди  спектакъла. Трупата „Атриум“ от Торонто,  които ще представят „Чехов за двама“ по текстове на големия драматург. Отново ще гостуват московските актьори от „Около дома на Станиславски“, този път със „Съветска пиеса“. А от Санкт Петербург пристига  марионетният театър „Демини”. "Търговци на презервативи" и "Балкански аристократи" са другите два спектакъла от афиша на "На брега".




Ключови думи: Асен Блатечки, театралeн фестивал, На брега, бургаски театър, Адриана Будевска,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |