В новините
 
13.09.2010 13:13   Новината е видяна 4690 пъти
Откриват обновената ЦДГ „Х.К. Андерсен”

Утре, 14 септември в 11 ч. кметът на Община Бургас Димитър Николов ще открие обновената по проект „Подобряване на образователната инфраструктура в Община Бургас”, BG161PO001/1.1-01/2007/029 целодневна детска градина N 2 „Ханс Кристиян Андерсен”.

Тя е едно от общо седемте бургаски учебни заведения, включени в  проекта, финансиран по ОП „Регионално развитие” 2007-2013.

На тържеството по откриването се очаква да присъстват представители на МРРБ, Областна управа, заместник-кметове, партньорски организации, деца и родители.
 
След извършените през това лято ремонти детската градина е с подобрени енергийни характеристики: старата дървена дограма е подменена с PVC стъклопакет, монтирана е топлоизолационна система по стените и таванските плочи, поставени са енергоефективни осветителните тела. Това ще намали значително битовите й сметки през зимата. Изцяло обновени са помещенията за занимания и почивка на децата, санитарните възли, офисите и кухненският блок. Изградена е рампа и е монтиран асансьор, благодарение на които е осигурена достъпна среда за хора с увреждания. Извършените ремонтни дейности са на обща стойност 761 202,17 лв.

От тази учебна година ЦДГ „Андерсен” посреща своите възпитаници и с изцяло реконструиран плувен басейн. Средствата за ремонта на дълго време неизползваното спортно съоръжение, са осигурени от Община Бургас допълнително, извън бюджета на проекта.

По проект „Подобряване на образователната инфраструктура в Община Бургас”, освен ЦДГ N 2 напълно обновени и реконструирани са още ОУ „Елин Пелин”, ПГАЕ „Гео Милев”, ПГНЕ „Гьоте”, ПГ по САГ „К. Фичето”, СОУ „Иван Вазов” и ПГЕЕ „К.Фотинов”. Те ще посрещнат с изцяло нов облик своите ученици ден по-късно – на 15 септември. Общата стойност на проекта е 5 773 119,93 лв. Осъществява се с финансовата помощ на ЕФРР и националния бюджет по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013.





Ключови думи: Община Бургас, Burgas, Бургас, Детски градини, детска градина,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |