В новините
 
16.09.2010 12:40   Новината е видяна 5225 пъти
Във Варна стартира Вторият международен фитнес фестивал „Движението е живот”

Днес на официална пресконференция бе обявено стартирането във Варна на Втория международен фитнес фестивал „Движението е живот”, организиран от Международната верига спортни клубове „Orange Fitness” с подкрепата на Община Варна. Събитието  ще  се  проведе  в морската столица  17, 18 и 19 септември 2010 г.

Първият фестивален ден ще протече в „Orange Fitness”, където участниците ще имат възможността да се потопят в уникална фитнес атмосфера заедно с едни от най-добрите световни презентьори.
На 18 и 19 септември фестивалът излиза в града. От 10 до 18 часа двата дни на централния вход на Морската градина ще се проведат мастер класовете от фестивалната програма.
Официално фестивалът ще бъде открит на 18 септември в 12 ч. в присъствието на  заместник-кмета на Община Варна г-н  Коста Базитов.

Основната идея на събитието е да промени отношението на хората към фитнеса, възприеман неправилно като еквивалент на културизма. Организаторите са си поставили за цел фестивалът да привлече хора от всички възрастови групи към системни занимания със спорт, защото в съвременното общество физическата активност е абсолютно необходима, за да бъде човек във форма - не просто да изглежда добре, но и да се чувства по-здрав и по-работоспособен.
Българската публика ще има възможност да се срещне и общува с презентьори от най-висока световна класа, а водените от тях Workout и Workshop ще дадат рядък шанс за почитателите им  да тренират рамо до рамо с тях. Сред имената на топ инструкторите са Владимир Снежик (Русия), Хулио Папи (Испания), Игор Кастилия (Италия), както и български специалисти, които освен в България работят и в Германия, Австрия и др.: Антон Тодоров, Климент Койчев, Таня Лулчева, Евгения Палатева.
Класовете, които те ще се демонстрират, имат аеробен, танцувален и оздравителен характер и ще покажат, че за всеки – без разлика от пол, възраст и социален статус, съществува подходяща форма на физическа активност, която да му помогне “to be fit” , т.е. да бъде във форма.

Повече за Втори международен фитнес фестивал „Движението е живот”

Организатор на мероприятието е международната верига спортни клубове "ORANGE FITNESS" с подкрепата на община Варна.

Цели на събитието:
• Привличане на хора от всички възрастови групи към системни занимания със спорт, към активно и здравословно провеждане на свободното време;
• Привличане на медиите към пропагандиране на здравословния начин на живот;
• Популяризиране на оздравителни и танцувални класове, запознаване с модерни фитнес програми, обмен на международен  опит и най-съвременни технологии в областта на  фитнеса и спорта;
• Популяризиране на идеята, че грижата за здравето може да бъде забавна, че може да се превърне в  празник за душата.

Формат на събитието:
В рамките на Вторият международен фитнес фестивал ще се проведат следните мероприятия:
- Фитнес-практика
- Мастер-класове, водени от най-добрите чуждестранни и национални презентьори
- Семинари
- Кръгли маси






Ключови думи: Варна, международен фитнес фестивал, спортни клубове,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |