В новините
 
19.04.2024 22:01
Търсене
 
 
11.02.2011
Нова звезда изгря на хоризонта на бургаските уеб медии
Нова звезда изгря на хоризонта на бургаските уеб медии. Бургас News - http://www.burgas-news.eu/, (по аналагогия с бургъз нюз). Твърдим, че нямаме нищо общо с новия проект. Честито на бургазлии! С този новинарски интернет сайт, Бургаските новинарски филизи става 31. За справка - Варна има 4 такива. Пловдив, май има 3, а софия цели 7. За този стремеж към новинарство и качествена журналистика в Бургас, който набъбва като пролетни луковици, сме горди. Както се казва - явно е изглеждало лесно и приятно, което е истина, ако си забавляващ се със списване компютърджия. Отдаваме дължимото на адвокат Златомира Мострова, първият собственик, който стартира и направи Бургас Инфо преди много много години, и на нашия екип, който се сети да пусне през 1999 година боургас.орг (който няма претенции да е новинарски). Очаквайте следващата седмица изцяло обновения боургас.орг, с което ще изтрепем цацата :)) Личните ни предпочитания са към bszone, но приятелите ни там не ни вярват и не щат да ни дадат да го пипнем малко тук-там.
03.02.2011
Бургас: Интегрираната система за наблюдение на морската граница
Министър Цветан Цветанов ще присъства на откриването на Интегрираната система за наблюдение на морската граница Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще присъства на откриването на Интегрираната система за наблюдение на морската граница, съобщиха от пресцентъра на МВР. Средствата за системата са 19 млн. евро и са предоставени по Инструмента Шенген. Системата е автоматизирана и отговаря на стандартите на ЕС за наблюдение и надеждно управление на силите и средствата на външна граница. Тя включва регионален координационен център в Бургас и два локални координационни центъра - във варненския квартал „Галата” и в Созопол. Официалната церемония по представяне на системата ще се състои в зала „Пленарна” на община Варна от 11.00 часа. От 12.00 часа ще бъде извършено освещаване на сградата на локалния координационен център в кв. Галата.
19.12.2010
Актуална обстановка по пътища от РПМ на 19.12.2010
Път I-5 Хасково Димитровград; Път I-8 Хасково-Извор-Върбица;АМ "Марица" между Свиленград и Любимец са временно затворени затворени за моторни превозни средства. На Пътя Русе - Бяла отпада ограничението за товарни автомобили без ремаркета и полу-ремаркета. В района на град Бяла всички товарни автомобили да се движат с вериги поради обилен снеговалеж. Всички автомобили да са с вериги по пътя Варна-Бургас, през Слънчев бряг и прохода Петрохан, товарните автомобили да са с вериги по пътя Батак-Доспат, Доспат-Гоце Делчев, Девин-Михалково и Градец-Ичера-Сливен, товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Троян-Кърнаре, по пътя Батак-Доспат. Гоце Делчев-Доспат, Девин-Михалково, Юндола-Белово, Юндола-Велинград-Аврамови колиби, Велинград-Сърница, Градец-Ичера-Сливен и в района на Велинград. Товарните автомобили да са с вериги без ремаркета и полуремаркета през прохода Вратник. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 5 тона по пътя Стрелча-Копривщица, над 10 тона – през прохода Шипка, Вратник и Петрохан, над 20 тона през Айтоски проход.
04.12.2010
Благотворителна изложба в полза на децата от дом за сираци Св. Николай в Нови Хан
На 9 декември от 19.00 ч. в Арт Галерия АНИМА на ул. „Любен Каравелов”, 58 ще бъде открита изложба с повече от 100 оригинални графики и литографии, които са част от личната колекция на д-р Ернст Юде, председател на Германско-българското дружество „Кирил и Методий” във Франкфурт. Събитието е под патронажа на Н. Пр. Матиас Хьопфнер, посланик на Федерална република Германия в България. Изложбата е озаглавена “Съвършенство в черно и бяло” и приканва да ограничим черното в полза на бялото и подкрепим добрите дела. Замисълът на д-р Юде е реализираните приходи от продажба да отидат в полза на Дом за сираци “Св. Николай” при манастир “Св. Троица”, с. Нови Хан. На откриването ще бъде представен документалният филм за Отец Иван и неговите деца с режисьор Джеки Стоев.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |