В новините
 
16.09.2010 13:35   Новината е видяна 3736 пъти
Министър Цветан Цветанов: Децата трябва да бъдат информирани за заплахите в интернет пространството
София. Всички деца вече са част от глобалното интернет пространство, а родителите сме малко по-назад. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти, след като откри конференция на тема „Младите хора и рискът в онлайн среда” в Академията на МВР, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Цветанов посочи, че предпоставките за въвличането на децата в престъпления и въвличането им в сексуална експлоатация или всичко, което би могло да бъде организирано в интернет пространството, са основание да бъдат предприети адекватни мерки за предотвратяването, мобилизирането и координирането на действията, както на институциите, така и на неправителствения сектор, и естествено с подкрепата на евроатлантическите партньори - да можем действително да бъдем адекватни. Това е бъдещата заплаха за обществото и трябва много сериозно да се подхожда към интернет заплахите – смята той.
По думите му - има някои, които се възползват от възможността чрез интернет пространството да се въвличат деца в извършването на престъпление.
По думите на Цветанов - децата трябва да бъдат запознати, когато боравят с интернет и навлизат в това необятно пространство за евентуалните заплахи в него. Цветанов каза още, че във фейсбук, която е една изключително добре развита социална мрежа, под прикрита самоличност, е имало доста операции, проведени от ГДБОП срещу педофили. Били са въвлечени дори деца на 13 -14 годишна възраст, които в началото не са предполагали, че ще попаднат в този капан, а когато са въвлечени, се чувстват виновни и съпричастни. По думите - понякога липсата на комуникация между родители и деца, а понякога липсата на информираност за последствията, е причина децата да попаднат в подобни опасности.
Цветанов каза, че е много внимателен по отношение на профила във фейсбук на дъщеря му.
Има толкова сигнали, които пристигат и на моменти големи хора, които изпитват някакво увлечение, смятайки, че са намерили любовта на живота си, установяват че са били използвани или въвлечени в някакво престъпление – посочи той.
Десислава АНТОВА




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |