В новините
 
21.09.2010 09:02   Новината е видяна 5653 пъти
Фотографско изследване на Черноморието от въздуха прави удивителни открития за крайбрежието ни

 
Прецизна селекция, направена сред повече от 10 000 фотоса, заснети от въздуха над Черно море, ще посетят и Бургас след като обраха овациите във Френския Културен Институт в София и Аквариума във Варна.
 „Черно море: север-юг“ е инициатива на добре познатия с изложбата си „България 360°“ и въздушните си кадри фотограф Александър Иванов и е съвместен проект с Коалицията от неправителствени организации „За да остане природа в България“.
След десетки летателни часове над морето и височинни фотосесии в търсене на перфектните кадри,  екипът на Александър Иванов и неговият пилот – Светослав Соломаха, споделя миговете на крилата на делтапланера, в които България и Черноморието изглеждат удивителни и непознати.
Малка, но затяваща дъха селекция от всичко заснето, в 24 изключителни фотоса, в които редом с тези на скални образувания и речни корита, вливащи се в морето, Александър Иванов е документирал и онова, което не винаги е привлекателно за фотографа, търсещ красотата – хиляди кубически метри бетон по плажната ивица на страната, сериозни замърсявания и хаотични архитектурни намеси в природната среда.
Откриването на изложбата в Бургас ще отбележи и продължението на национална кампания на Коалиция „За да остане природа  в България“, чиято цел е обявяването  на 3 нови крайморски територии за защитени.  Това е единственият начин това уникално природно наследство да бъде запазено в съвременните условия. Камчийски пясъци, Кара дере и Иракли са трите зони, в които гражданските и експертните организации настояват за държавни мерки и незабавна намеса.
Откриването на изложбата в Бургас е специално и важно събитие, тъй като жителите на крайбрежието и на града ни са тези, които често са най-засегнати от грубите намеси в природната среда и които искат красотата по морето да бъде негов запазен знак, а не бетонът. Надяваме се, че те ще подкрепят националната подписка за новите защитени територии.
„Черно море: север – юг“ е проект на Българска фондация Биоразнообразие в рамките на Коалиция „За да остане природа в България”, финансирана от Фонд за НПО на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн към Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство - чрез Фондация Екообщност и Фондация за развитие на местното самоуправление.   
Изложбата се случва и благодарение на партньорството на  Министерство на околната среда и водите, Фотосинтезис – място за хора, идеи и фотография.
Изложбата гостува в Бургас в рамките на Седмицата на екологията и устойчивата енергия, организирана от Община Бургас и  БФБ и ще остане в Галерията на ул.Александровска 22 от 10:00 до 18:00 часа в дните от 20 до 24 септември 2010 г.





Ключови думи: фотос, Бургас, изложба, Александър Иванов, природа, море, фотограф,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |