В новините
 
21.09.2010 09:17   Новината е видяна 3963 пъти
За втора поредна година Община Бургас е номинирана за „Златен ключ”

За втора поредна година Община Бургас е номинирана за награда „Златен ключ” от Програма „Достъп до информация”. Авторите на инициативата имат за цел да поощряват граждани, неправителствени организации, журналисти и медии, да упражняват правото си да търсят информация, а също така и институциите, изпълняващи задълженията си по Закона за достъп до обществена информация /ЗДОИ/, да създават позитивни практики в това отношение.
Наградите се връчват на 28 септември - Международен ден на правото да знам.
Единствено Бургас от големите български общини е номиниран в категорията „Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани”. Останалите кандидати за наградата са Община Казанлък, РИОСВ – Хасково, Областна администрация – Разград, Община Козлодуй, Обшина Перник, Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда", Басейнова Дирекция за Управление на Водите /Източнобеломорски Район/ – Пловдив, Басейнова дирекция – Благоевград /Западнобеломорски район/, Басейнова дирекция – Варна /Черноморски район/, Община Габрово.
Като основание за номинацията на Община Бургас е посочено следното:
Община Бургас е изпълнила всички задължения за публикуване на информация по чл. 15. Публикувани са заповеди на кмета, проекти за нормативни актове, отчети на кмета. Секцията „Достъп до информация” е на главната страница в сайта на общината и единственото, което липсва в нея е описание на поддържаните публични регистри, но пък прегледността на страницата дава възможност на потребителя да се ориентира в базите данни и регистрите на общината. На електронното заявление в рамките на проучването от февруари 2010 г. на ПДИ е отговорено в срок, по същество, по електронен път.   






Ключови думи: Община Бургас, информация, Басейнова дирекция,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |