В новините
 
21.09.2010 09:42   Новината е видяна 5780 пъти
Братя Диневи почитат загинали с паметни плочи
Строителните предприемачи братя Диневи ще финансират поставянето на десетки паметни плочи с имената на загинали воини от 24-ти пехотен полк, известен повече като „Черноморски” за обединението на България. Това съобщи директорът на фондация „Българска памет – Братя Диневи” Стоян Райчевски в Бургас днес. Във всяко селище по Черноморието, което е дало жертви във войните за обединението на България, но няма почетен знак в тяхна памет, ще бъде поставена паметна плоча, на която ще бъдат изписани имената на загиналите.

Инициативата стартира на 22.09.2010 год. в град Свети Влас, където мраморна плоча в памет на загиналите ще бъде поставена на кметството. „Тук има шест семейства, дали жертви във войните за България, техните имена почват да се забравят, затова инициативата е навременна”, сподели кметът на града Иван Николов.  „Целта ни е всеки, дал живота си за България, да получи заслужено признание от нас, днешните потомци”, уточни съпредседателят на фондацията Йордан Динев.

Това е поредната дарителска инициатива на фондация „Българска памет – Братя Диневи”, посветена на българската армия. Строителните предприемачи издигнаха в Карлово паметник, посветен на загиналите военослужещи в борбата срещу световния тероризъм през 2006-а. Според присъствалият на откриването тогавашен посланик на САЩ  в България това е първият в света подобен монумент. Пак в Карлово с дарения на фондацията е реставриран и обновен  войнишкия паметник, увековечаващ паметта на загиналите войници и офицери във войните за обединението на българските земи. Братя Диневи са финансирали изграждането на паметник на българските летци, загинали в защита на небето над София по време на бомбардировките на българската столица през Втората световна война, подпомогнали са построяването на паметника на Капитан Петко войвода в Рим. Съвместно с министерството на отбраната те са създали Фонд за подпомагане на  семействата и децата на загинали в изпълнение на войнския си дълг български офицери и войници. За цялостната дейност на фондацията в името на българската армия, министерството на отбраната е присъждало награди на о.з. офицер Йордан Динев.






Ключови думи: Строителни предприемачи, Диневи,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |