В новините
 
25.09.2010 15:34   Новината е видяна 5722 пъти
Очакваме 5% ръст на туристите от Германия, Великобритания и Русия

Очакваме не по-малко от 5% ръст на туристите от Германия, Великобритания и Русия, след масирана реклама на трите целеви пазара. Тя ще се реализира по проект на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на стойност 7.9 млн. лева. Това стана ясно на пресконференция днес, 23 септември, по повод представянето на Проект ”Интегрирани рекламни кампании на българския туристически продукт в Германия, Великобритания и Русия”.

Според ръководителя на проекта Ася Йосифова, пазарите в трите държави са избрани, защото се отличават с по-голям интензитет на пътуванията в чужбина и с по-високи разходи на човек по време на почивката.

Основната цел на проекта е за три години приходите в туризма да се увеличат  с 3%.

Годишно България се посещава от над 1.2 млн. граждани на Германия, Великобритания и Русия. Преобладаващата част от тях са германски туристи, сочат данните на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за последните години.

Кампанията в Русия, която вече стартира на Международното изложение Otdih – Leisure, е насочена главно към многомилионната аудитория на Москва и Санкт Петербург, стана ясно по време на събитието. Предвидено е тя да достига и до жителите на Литва, Латвия, Естония, Казахстан, Украйна, Беларус, Армения, Азербайджан, Молдова и Казахстан.

По време на кампанията ще се разчита както на традиционните, така и на модерите електронни рекламни канали. Аудиторията на избраните руски телевизии е 98 млн. зрители, общият тираж на печатните медии – 2.6 млн., а слушателите на радиата са 28 млн. Отделно, рекламни материали ще има и в списанията на 3 авиокомпании, като само с едната от тях – „Аерофлот”, летят по над 12 млн. граждани на година.

Реклама ще има и в московското метро, където дневният трафик е 10 млн. човека, както и в Санкт-Петербург с трафик от 4.5 млн., обясниха представители на фирмата изпълнител.

Кампанията на пазар Германия има за цел да повиши познаваемостта на България като привлекателна целогодишна туристическа дестинация, да стимулира избора и решението за почивка, както и да разшири групата на „повтарящи” се посещения у нас. Потенциалът на бизнес пътуващите у нас германски граждани е 3.35 млн. души, при пенсионерите над 60 години – 17.41 млн., а при хората на средна възраст – 10.34 млн.

До тези целеви групи ще се достига чрез специализирани издания, вестници и телевизии с потенциална аудитория от 11.4 млн. души, стана ясно по време на пресконференцията. Ще се разчита на  онлайн медии с 13 млн. потребители, както и на външна реклама. Предвижда се и създаването на пресцентър в Берлин за проактивен контакт с журналисти.




Проектът „Интегрирани рекламни кампании на българския туристически продукт в Германия, Великобритания и Русия” се реализира по Оперативна програма „Регионално развитие” и трябва да бъде завършен до декември 2011 г. Очаква се реализацията му да утвърди имиджа на България като целогодишна туристическа дестинация. Проектът е част от общата стратегия на МИЕТ за ефективен национален маркетинг на българския туристически продукт и подобряване на информационното обслужване в сектора.






Ключови думи: Германия, Великобритания, Русия, туристи, Министерство на икономиката и енергетиката,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |