В новините
 
28.09.2010 05:56   Новината е видяна 10509 пъти
50% по-малко туристи през септември
Лошото време пропъди летовниците от морето, сезонът приключи 10 дни по-рано

За септември туристите са 50% по-малко в сравнение с 2009 г., съобщи туроператорът Мария Топалова, управител на “Гаматурс” ООД. От “Чедок” са  намалили наполовина летателната си програма и на 22 септември са заминали и  последните туристи.
На същото мнение е и Яни Апостолов – управител на хотел “Авлига Марине” в Слънчев бряг. Има сериозен спад на заетостта в сравнение с 2009 г. и сезонът за нас приключи с 10 дни по-рано от предходната година, сподели той. Основна причина за това е сериозноно намаляване на записванията за септември на немския пазар.
Август определено е бил силен месец за туризма, категорични са всички заети в бранша. Преминалите туристи от Чехия, на “Чедок”, бележат ръст от 10%, обясни Мария Топалова.
Лошото време през юли, по-слабите продажби принудиха повечето  хотелиери да направят допълнителни намаления. В същото време много туристи, например израелските, се пренасочиха към нас от Турция, от Гърция, както и румънските успяха да запълнят много от хотелите на 100%.
Продължаваме да сме зависими от прекаленото застрояване, големи пропуски в обслужването, в квалификацията на персонала, лоша инфраструктура, оплакват се туроператорите. Авариите на електропроводите на 23 и 24 юли са оставили много недоволни туристи, но в крайна сметка те са проявили разбиране към създалата се ситуация.
През август с хубавото време дойдоха и български туристи, които запълниха базите в Несебър.
За сезон 2011 договорите се подписаха, като се запазиха ценовите нива от 2010 година.Все повече са  хотелите,които  ще предлагат формата Аll inclusiwe. Мениджърите казват, че партньорите ги притискат да предприемат тези стъпки. Така масовите туристически пътувания стават популярни и стабилни поради липса на държавна организация, лош мениджмънт на културните забележителности.

http://factor-bs.com/news-16891.html





Ключови думи: сезон, туристи,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |