В новините
 
28.09.2010 06:00   Новината е видяна 13066 пъти
Несебър домакинства френско изложение по водни спортове
Организаторите на френското изложение за водни спортове "Гранд Павоа" са проявили интерес към Несебър. Те смятат, че морският град е подходящ за домакин на този форум, съобщи кметът Николай Димитров, който уважи поканата да посети тазгодишния форум.

"Гранд Павоа" е най-голямото изложение за водни спортове в Европа и се провежда ежегодно в Ла Рошел - един от най-динамично развиващите се градове на Франция. Тази година бе 38-то издание на форума, в периода от 15-ти до 20-ти септември. Две години организаторите са извършвали проучвания да търсят подходящ град във всички държави, които имат излаз на Черно море, за да изнесат изложението и в този регион.

По време на посещението си в Ла Рошел, кметът на Несебър Николай Димитров обсъди с организаторите Кристоф Виьо, главен мениджър, и Пиерик Гарен, директор комуникации, идеята 700 квадратни метра павилиони да бъдат предоставени безплатно за реклама на страната ни по време на следващото издание през 2011г .

В тази връзка, в края на годината предстои френска делегация да посети градовете Варна и Несебър, за да могат да се договорят мащабите. Предвижда се още френски специалисти да проучат възможностите Несебър да стане домакин на проявата. Идеята е догодина частично изложението да бъде и в морския ни град. Детайлите ще се обсъдят на втора среща през април 2011 година, сподели кметът. Той допълни, че инициативата е мащабна и за да се гарантира нейното успешно реализиране ще се потърси участието и на други градове като Бургас, Варна, Балчик и Созопол.

Тази година в „Гранд Павоа“ са участвали 855 фирми от 35 държави. Безплатно е рекламирана държавата Хаити. Домакинството на подобна инициатива носи добри доходи на града, като само за една седмица печалбата е 28 млн. евро, поясни Николай Димитров. Идеята е да се гарантира траен приход на града ни чрез домакинство на подобни изложения.

Виьо и Гарен посетиха Несебър в началото на месец август тази година с идея да изготвят проучване на Българското Черноморие с цел създаване на филиал за черноморско издание на морското изложение. Оправдан интерес към такъв филиал проявява Турция, където мениджърите на Гранд Павоа са канени два пъти. Гранд Павоа има филиали в Бразилия за Южна Америка и в Шанхай за Азия. Освен впечатляващия оборот от сделки с морски съдове и оборудване Гранд Павоа има пряк ефект върху туризма, развитието на морските спортове в региона, създаването на малък и среден бизнес, свързан с предмета на изложението и регатите, които организира.

По време на посещението си във Франция, кметът на Несебър посети и град Ле Мон сен Мишел, където бе приет от кмета на града и от председателя на Общинския съвет. Николай Димитров обсъди с домакините възможностите за установяване на сътрудничество и партньорски връзки между двата града, обявени от ЮНЕСКО за световно културно наследство. В края на срещата кметът и председателят на Ле Мон сен Мишел, връчиха на Николай Димитров почетен знак на града.

Автор: Фактор




Ключови думи: Гранд Павоа, Николай Димитров, Несебър, морско изложение,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |