В новините
 
30.09.2010 09:49   Новината е видяна 8271 пъти
Без допълнителни привилегии за длъжностните лица в Европейската дипломатическа служба поиска Надежда Нейнски
Евродепутатът настоява в становище за Статута за длъжностните лица на ЕС за спазване на географска равнопоставеност и равенство между половете

Комисията по бюджет в ЕП прие проектостановището на евродепутата Надежда Нейнски за промяна в статута на длъжностните лица в ЕС във връзка с дейността на Европейската дипломатическа служба. Надежда Нейнски защити тезата, че статута на длъжностните лица трябва да се ограничи само до необходимото за функционирането на Службата, без даване на привилегии, които биха натоварили излишно бюджета на Европейския съюз, особено в период на икономически изпитания за общността.
 
Предложението на Надежда Нейнски се базира на политическото споразумение, постигнато в Мадрид през юни тази година, между Европейския парламент и Върховния представител по сигурността Катрин Аштън относно организацията на Европейската дипломатическа служба, както и на позицията на Европейския парламент в резолюция от началото на юли.
 
Българският евродепутат настоя за географски баланс, както и за по-адекватно представителство на жените в администрацията на Европейската дипломатическа служба. Като пример беше дадено решението на проблема през 2004, когато новоприетите 10 държави-членки получиха представителство в администрацията на Съюза.

Надежда Нейнски настоя Върховния представител Катрин Аштън да представи до две години специален доклад за приложението на тези препоръки, най-вече във връзка с географския баланс и равнопоставеността между половете, както и във връзка с някои от привилегиите на служителите, коригирани от нея. Докладът бе гласуван с голямо мнозинство.
 






Ключови думи: Евродепутат, Комисия по бюджет, Надежда Нейнски,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |