В новините
 
05.10.2010 12:40   Новината е видяна 5593 пъти
Благоустрояват Морската градина навръх 100-годишния й юбилей

Кметът на Бургас Димитър Николов даде старт за изпълнението на още два лота от проекта „Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в община Бургас”. За него бе спечелено финансиране в размер на 10 млн. лв. по Оперативна програма „Регионално развитие”.
С днешната първа копка, направена в близост до Пантеона в Морската градина, започнаха строителните дейности за реализация на:

Лот 3 - ''Благоустрояване и паркоустрояване на Приморски парк – Нова част, и възстановяване на декоративна стена „Стената на приказките” и водно огледало - Приморски парк, гр. Бургас”. Изпълнител е Консорциум „Щрабаг Изток 4”. Стойността на обекта е 3 465 770,82 лв. Срокът за изпълнение е 150 дни.
Строителният надзор по проекта ще се изпълнява от фирма „Експертинвест” АД. Изпълнението му включва рехабилитация на 46 860 кв.м. асфалтови алеи и 2,96 дка. зелени площи, обновяване на парковата мебел, изграждане на система за видеонаблюдение, обособяване на 2 велоалеи и маршрут за хора с увреждания с хоризонтална маркировка. Целите са: подобряване на условията за отдих и спорт на населението и гостите на град Бургас, подобряване на условията за игра и отдих на територията на Приморски парк за деца от различни възрасти, подобряване качеството на зелената система и изграждане на достъпна среда за деца и възрастни хора с увреждания, в подкрепа на процеса за тяхната социализация. Началото на дейностите за благоустрояване на бургаската Морска градина съвпада със 100-годишния й юбилей. Тя е създадена през 1910 г.

* Лот 2 - „Реконструкция на ул. „Генерал Гурко”, ул. „Адам Мицкевич” - гр. Бургас”, с изпълнител „Технострой - Инженеринг 99” АД.
Стойността на обекта е 582 737,51 лв. Срокът за изпълнение е 90 дни.
Обектите представляват основна и важна комуникационно – транспортна връзка от пешеходна зона на ул. „Александровска” до Приморски парк. Строителният надзор по проекта ще се изпълнява от фирма „Агроинвест” ЕАД.
Целите са: подобряване на достъпа до Приморски парк – Бургас, осигуряване на безконфликтно движение и възможности за алтернативно придвижване, подобряване достъпността на средата за хора с увреждания. Проектът включва и изграждане на двупосочна велоалея с дължина 720.55 м и 4 зони за паркиране с осигурени паркоместа за хора с увреждания.

Местната власт имаше уникалния шанс да извърши тези мащабни ремонти с европейски средства, без да бърка в общинската хазна, и се възползва от него по най-добрия начин, печелейки проекта на стойност 10 млн. лв. в конкуренция с 64 други български общини.
Останалите два лота по проекта са:

* ЛОТ 1 - "Реконструкция, благоустрояване и озеленяване на пешеходна зона ул. "Александровска" - от пл. "Царица Йоана" до пл. "Тройката", ул. "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Бургас", с изпълнител Трейс Бургас ЕАД.

* * ЛОТ 4 - ''Благоустрояване и реконструкция на спортна площадка Дом Надежда, ж. к. Република, УПИ II, кв. 172,. гр. Бургас, и пространството, заключено между бул. "Иван Вазов", ул. "Хан Крум" и ул. "Цар Петър" - гр. Бургас", с изпълнител "Консорциум Хан Крум - Бургас".

На първата копка днес присъстваха представители на Община Бургас, Областна администрация, общински съветници, ръководители на фирмите – изпълнители.






Ключови думи: Бургас, Благоустрояване, Приморски парк, отдих, пешеходна зона,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |