В новините
 
06.10.2010 10:35   Новината е видяна 10261 пъти
В Бургас провиницалистки полудяват по пластичната хирургия
Масов наплив на кандидати за пластични операции се забелязва в Бургас през последните месеци. Желаещи и от двата пола за „подмладяване” все повече търсят този вид услуга. Една от причините за новата мода по морето е откритият наскоро кабинет на най-добрия пластичен „скулптор” у нас и един от признатите виртуози в света – д-р Ангел Енчев. Хирургът направи свой кабинет – приемна в един от най-добрите СПА хотели в Европа – Гранд хотел „Приморец” в Бургас. Само преди месец хотелът бе удостоен с най-престижния сертификат за качество и стандарт на предлаганите услуги - /Wellness & Spa Europe Certificate/ от Европейския одитен институт за уелнес и СПА /The European Audit Institute Wellness & Spa e.V./ Едва 28 хотела в целия свят, от които 10 в Европа отговарят на изискванията. „Приморец” засега е единственият в България.

Само за август и септември близо 100 пациенти са посетили кабинета по пластична хирургия. Всички искат да получат консултация за по-добър външен вид лично от д-р Енчев. В кабинета се извършват манипулации като поставяне на ботокс, хиалуронова киселина, следоперативно премахване на конци и превръзки. Хора,  преживели травми и други заболявания също се обръщат към пластичната хирургия. Лечението им се улеснява от  модерната техника в СПА центъра на Гранд хотел „Приморец” и от добре подготвения екип от професионалисти - физиотерапевти и кинезитерапевти. Спа центърът е подходящ и за възстановяване след операции и манипулации. Фотоизточници със синя и червена светлина, помагат за бързото заличаване на белезите и спадане на отоците.

Подвластни на модата, жените най-често се подлагат на операции за увеличаване и повдигане на бюста, липосукция, коремна пластика, ботокс и корекция на носа. При мъжете най-търсени са поставяне на гастрален пръстен, липосукция, корекция на нос и уши, увеличаване на пениса.

Специалистите в бранша прогнозират бум на развитието на естетичната медицина в България през следващите години. Бургас, като един от най-големите градове в страната, заема едно от челните места в тази тенденция.

Естетическата хиругия вече не е привилегия само на богатите и у нас. Все повече хора със средни доходи,  развиващи се в своята професия,  желаещи да променят социалния си статус и да разрешат проблеми, свързани с успешното си интегриране в обществото,  намират начин да направят корекция във вида си.

От помощта на пластичната хирургия често се нуждаят и хората, претърпели изгаряния или възстановяващи се след онкологични заболявания. В България обаче Здравната каса все още не покрива напълно реконструктивната хирургия. След отстраняване на карценом на млечната жлеза, пациентките заплащат последващите оперативни  намеси за възстановяване. „Сега наша задача е  да се борим заедно с пациентските организации (както с онкологични заболявания, така и на тези с наднормено тегло) за даване на по-голяма гласност и включването на тези социално значими заболявания като клинични пътеки в здравната каса, за да може максимален брой хора да се възползват от уменията на хирурзите в цялата страна”, казва д-р Ангел Енчев.

През последните години увеличаването на броя на пластичните операции е световна тенденция. В Германия от 60-те години досега естетичните операции са се увеличили с 400% . В САЩ около 75% от хората, които се подлагат на естетични корекции, са със средни годишни доходи.






Ключови думи: Бургас, провинциалистки, пластични операции,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |