В новините
 
08.10.2010 07:07   Новината е видяна 8991 пъти
Класика и джаз в есенен Созопол
Археологическият музей в Созопол стана сцена на третото издание на Международния телевизионен фестивал за класика и джаз „Морска раковина”, който се провежда под егидата на председателя на общинския съвет Красимира Германова. В продъжение на три дни близо 25 музиканти и изпълнители на възраст от 7 до 16 години от България и Украйна взеха участие в двата тура на конкурса и бяха оценявани от жури в състав музикални педагози от България ,Германия и Украйна.

Изпълнения на пиано и китара и вокални изпълнения на младите участници заплениха както журито, така и публиката. „Конкурсът вече има традиция и се надявам да привлече още повече участници- заяви по време на награждаването председателят на общинския съвет Красимира Германова, която заяви че организаторите винаги могат да разчитат на подкрепата на местната власт.

Българското участие бе представено от Христо Драганов от Карнобат и Мина Недин от Созопол. 9- годишната созополчанка впечетли с виртуозно изпълнение на пиано и спечели  най- висока оценка в своята категория. Малката пианистка има след себе си множество участия в престижни конкурси и първа награда на национален конкурс. Многообразен талант показа 11 годишният Филип Вайсман от Киев, който участва в конкурса с самостоятелно вокално изпълнение, вокално изпълнение в дует и изпълнение на китара.Сценичното му поведение и артистично изпълнения спечели сърцата на публиката, а членовете на журито прогнозираха, че не е далеч времето, когато участници в фестивала за класика и джаз ще бъдат канени на сцената на Аполония.

Организатори на конкурса за класика и джаз са Община Созопол, Федерацията за културни програми в Киев, Украйна и туристическа фирма „Раковина 91”. Есенният фестивал е продължение на летния Международен телевизионен фестивал „Морска раковина”, който се провежда през м.юли.




Ключови думи: Sozopol, Созопол, телевизионен фестивал, класика, джаз, Морски раковина,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |