В новините
 
08.10.2010 22:01   Новината е видяна 5854 пъти
Нейнски и Волски предупреждават
Новите страни-членки могат да останат с по-малко представители в Европейската дипломатическа служба алармират евродепутатите Надежда Нейнски и Яцек Волски

Евродепутатите от ЕНП Надежда Нейнски /България/ и Яцек Волски /Полша/ алармираха в писмо председателите на парламентарните делегации на новите страни членки, както и депутатите в Правната комисия на Европейския парламент за опасността новоприетите държави да бъдат ощетени по географски признак в Европейската дипломатическа служба.

В края на миналия месец Комисията по бюджети в ЕП прие проектостановището на Надежда Нейнски за промяна в статута на длъжностните лица в Европейската дипломатическа служба. В него бяха заложени изменения за постигане на географски баланс. Докладът бе гласуван с голямо мнозинство. Аналогично решение взе и Комисията по външни работи на ЕП, въз основа на доклад на председателя на полската делегация в Групата на ЕНП Яцек Сариуш-Волски.

Предложенията за справедливо географско разпределение са в съответствие със законодателната резолюция на ЕП от 8 юли 2010 г., относно решението на Съвета за създаване и функциониране на Европейската дипломатическа служба.

Въпреки това съществува реална опасност този текст да не получи положителен вот в подготвения за окончателно гласуване от правната комисия доклад. Така на практика новите страни членки на ЕС могат да бъдат ощетени в администрацията на Европейската дипломатическа служба.

Надежда Нейнски и Яцек Волски призовават евродепутатите на новоприетите страни членки за активна позиция по този толкова важен въпрос.








Ключови думи: евродепутатите, Надежда Нейнски, Яцек Волски,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |