В новините
 
19.10.2010 08:52   Новината е видяна 2749 пъти
Форфелдер: Балъков е най-добрият играч, който „Щутгарт” някога е ималФорфелдер: Балъков е най-добрият играч, който „Щутгарт” някога е имал

Почетният президент на Германския футболен съюз и на футболен клуб „Щутгарт” Герхард Майер Форфелдер стана вчера част от академичния състав на бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров”. 77-годишният германец, който има и завидна политическа кариера като министър в различни ресори на провинция Баден Вюртенберг, беше удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза” на ВУЗ-а. Отличителната огърлица беше сложена на Форфердер от ректора на университета проф. Петко Петков.

„Ако още веднъж следвам, бих се заинтересувал от факултета по обществени науки във вашия университет”, пошегува се в благодарствената си реч Форфелдер, възпитаник на прочутия университет Хайделберг, който е най-старият в Германия.

„Балъков е най-добрият играч, който „Щутгарт” някога е имал”, обърна се високият гост към присъстващия на церемонията мениджър на „Черноморец - Бургас”. Събитието уважиха областният управител Константин  Гребенаров, кметът Димитър Николов, председателят на общинския съвет Снежина Маджарова, вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов, председателят на Съвета на директорите на ПСФК „Черноморец - Бургас” Митко Събев, членът на ръководния орган на футболния клуб Душан Буковац, много преподаватели и студенти, служители на ПСФК “Черноморец – Бургас”.

                Форфердер е придружаван в Бургас от съпругата си Маргит. Късно тази вечер двамата ще заемат места във ВИП - ложата на стадион „Лазур”, за да наблюдават мача „Черноморец” – „Локомотив” /Сф/.


Ключови думи: футболен клуб, Щутгарт, университет, Форфердер, Черноморец, ПСФК,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |