В новините
 
24.10.2010 08:09   Новината е видяна 6489 пъти
Рушат старите сгради зад Трета поликлиника в Бургас

От няколко дни скърцането и трясък от съборени стени тормозят жителите в централната част на града. Усилено се рушат старите постройки в двора на Трета поликлиника. Надеждате е, че скоро на това място, обитавано от клошари и глутница кучета ще се появи обещаното.
Теренът зад бившата Трета поликлиника се намира на атрактивно място, в центъра на града, но е в трагично състояние. В момента там има множество амортизирани и полусрутени сгради. Старите постройки ще бъдат съборени, тъй като в този си вид са опасни и неизползваеми. Дълги години единственото им приложение бе убежище за клошари.

Реконструкцията на терена с размер 16 дка включва изграждане на обществен паркинг, комбиниран с парково пространство като се предвижда запазване на съществуващата дълготрайна декоративна растителност. Ще бъде монтирано ново районно осветление и система за видеонаблюдение.

Новият паркинг ще разполага с два входа - откъм ул. "Оборище" и откъм ул. "Гурко" като 10 от паркоместата в него са предвидени за престой на туристически автобуси. Проектът включва още изграждане на алейна мрежа и ограда от декоративни елементи - цветарници или жив плет.

Паркингът трайно ще реши проблемът с паркирането на живеещите и работещите в тази част на града бургазлии и проблема със събиращите се там клошари.

Новата визия на терена зад Трета поликлиника ще кореспондира с предстоящата цялостна реконструкция на ул. "Ген. Гурко" и изграждането на велоалея там по проект "Благоустрояване на общественозначими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в Община Бургас" по Оперативна програма "Регионално развитие 2007- 2013".







Ключови думи: Трета поликлиника, Burgas, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |