В новините
 
26.10.2010 10:35   Новината е видяна 5399 пъти
Студенти с противогази
На 26 октомври след 13 часа, Университетският клуб за екология и устойчиво развитие UNECO ще раздава брошури за икономично и екологично шофиране. Акцията ще се случи на кръстовището на Евлоги Георгиев и Граф Игнатиев.

Месечните разходи за шофиране в градски условия могат да надхвърлят 25% от средната работна заплата. Същевременно автомобилният транспорт е отговорен за над 15% от парниковите газове, отделяни в атмосферата. Освен безспорното влияние върху климатичните промени, автомобилите пряко влияят и на нашето здраве. Всеки ден по 10 българи умират от белодробни заболявания, над 30% страдат от алергии. Обездвижването, така характерно за хората с патологична привързаност към автомобила, е основен причинител и на сърдечно-съдови проблеми – инфаркти, инсулти, и диабет.

В Холандия властите са въвели екологичното шофиране като задължителен елемент от изпита за взимане на книжка. Световните автомобилни концерни залагат на модели с еко-насоченост, но не всеки може да си ги позволи. Крайно необходимо е върху тези въпроси да се погледне сериозно и в България.

По тези причини членовете на Университетски клуб за екология и устойчиво развитие UNECO, „въоръжени” с противогази и информационни брошури ще пресрещат и  запознават българските шофьори с най-успешните практики в областта на икономичното и съответно – екологично шофиране. Брошурите съдържат полезни съвети за това как да се спестят над 20% от разходите за гориво, как да се намали износването на основните части на автомобила и как да се редуцират вредните газове, които колите изпускат.

Акцията е част от проект „ЗЕЛЕН УНИВЕРСИТЕТ”, организиран от Фондация „Оранжева Луна” и Университетския клуб за екология и устойчиво развитие - UNECO,  с подкрепата на Програма „Младежта в действие” на Европейската комисия.






Ключови думи: клуб, екология, устойчиво развитие, брошури, екологично, шофиране,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |