В новините
 
15.11.2010 09:50   Новината е видяна 6375 пъти
BURGAS METAL CARNAGE

DIMHOLT е black metal група, създадена през 2003 г. в град Бургас от вокалиста Woundheir и китариста Асен. Те създават заедно песента “Aegri Somnia” и решават да ускорят осъществяването на музикалния си проект като привлекат свежа кръв в редиците на бандата, а именно втория китарист Румен, басиста Явор и барабаниста Станимир. В този състав през 2007 г. е записано демото „Aegri Somnia” – мрачен и студен black metal  в старите традиции на този стил. Следват участия на живо в софийски клубове с банди като Embrace By Dark, Demonism, Azzrakgar, Katharsys, Vrani Volosa, Древна и др. Някои от тези изпълнения са записани и са включени в последното засега издание на Dimholt – концертното EP “Live Somnia”.

Група AЛКОФИЛИЯ е създадена през 1994 г. в Бургас от Атанас Вълчев -Пуфо/вокали/ и Тодор "Сепултурата" Георгиев /барабани/.Китарист и басист съответно са Добрин Стоянджов – Дарко и Боян Иванов.От самото начало групата се ориентира към пънк/хардкор звученето, като текстовете са изключително на алкохолна тема. През 1995 г. излиза дебютът "Живот ли е трезвеността?", като по време на записите Дарко е заменен от Тодор Димитров -Муфтата.В последствие и Боян бива заменен от Димитър Цанков на баса.Светослав Димитров е  привлечен като втори китарист,и в този си състав изнасят редица концерти в родния Бургас.В момента Димитър Цанков е заменен от Кольо Желязков/действащ китарист на Врани Волоса/ на баса.Групата е готова с материал за нов албум, който тепърва предстои да бъде записан.

Група NECROMANCER е създадена през 1989 година от Росен Грудев- китара и Неделчо Харизанов-бас.Това става в град Бургас.
След честа смяна на музиканти в групата, се записва първото демо, озаглавено "Creation of Darkness" в състав: Светослав Димитров-
вокал, Росен Грудев- китари, Неделчо Харизанов- бас, Лина Петрова-клавир и Здравко Златев- ударни. Стилът е дет метъл с типичните здрави вокали, скоростни китари и мелодични клавирни партии. Касетата е издадена от "No Rip off Prod" през 1994 година и е първата крачка, която Necromancer прави към голямата сцена.
Второто демо "Memories" е записано през 1995 година, като Здравко е заменен от Тихомир Люцканов , а Лина е сменена от Ирина Бончева.
Вокалните партии на трагично загиналия Светослав се пеят по принуда от Росен Грудев. Светослав, или както го знаеха неговите приятели "Петела" загива трагично на 12.09.1995 година. Този албум е посветен на него. Промените в състава на групата естествено водят и до промяна на стила и звука, като вече се усещат осезаемите клавирни партии и
по-добрата ритъм секция. "О.Ч.З." поемат отговорността за издаването на "Memories", като групата вече се е наложила на българската сцена
и името и трупа все по-голяма популярност.
Изпратените копия се приемат много добре извън границите на страната. Necromancer звучи по италианско и англииско национално радио, излизат
статии в доста популярни списания както в страната, така и извън нея. А парчето "The Lowest Heights" класира Necromancer за група на годината
(1996) в предаването на Гергана Лазарова "Неделя 96". Групата е забелязана и от мега-бандата In Flames, които поздравяват Necromancer за добрата работа в своя обложка.
Логично се стига до подписване на договор с компания извън страната. Фирмата е "Mystic prod" от Полша. Тя издава дебютното CD- "Seven
Ways To Die", което излиза през 1999 година. Албумът е записан в началото на 1998 година и съдържа седем песни, като всяка от тях възпява по
един смъртен грях.Солата в този албум, както и в "Memories", са записани от Атанас Недев (Каската).

Септември 1999 година се провежда "Mystic Fest" (Полща , гр.Краков), на който Necromancer свири заедно с групите Sceptic, Peccatum,
Limbonic Art, God Dethroned, Amorphis и Emperor. Necromancer
е деляла сцена и с други доста нашумели групи, между които са Rotting Christ и Darkseed.
В началото на 2000 г. от Necromancer е освободен досегашния басист Неделчо Харизанов, като на негово място идва Цветан Колев.

За известен период от време групата прекратява музикалната си дейност поради недобрите условия за развитие и изява на българската музикална сцена.
През януари 2010 следва реюниън на групата, към която се присъединява Петър Дишков (екс-Биофобия) - новият басист на Necromancer.

Thrash metal-шайката THE OUTER LIMITS е създадена в Бургас и представлява смесица от опитни бургаски метъл-музиканти, свирили в класически банди от черноморския град. Георги Пейчев – вокали, Полицаят – бас, Жельо и Динко – китари и Златин – барабани решават да се заровят здраво в златните години на американския траш метъл и изковават бърза, тежка и същевременно мелодична музикална атака в духа на Testament, Exodus и Anthrax. В момента бандата работи по дебютния си албум, в който ще бъдат включени химните "Bonded by Metal","Apocalypto","Master of the flies","Suicide","Outlive the Death" и "World Metal Domination". The Outer Limits не изнасят често концерти, така че ще бъде интересно да ги видим на фестивала Burgas Metal Carnage.

VRANI VOLOSA е pagan metal банда от Бургас и съществува от 2003 г. В състав –  Христо (китари), Атанас (вокали), Александър (бас) групата записва демото „Vedi”, което илзиза през 2004 г. в тираж от 120 копия (разпродадени за няколко месеца), а през 2005 г. подписва договор със софийския лейбъл Corvus Records, който реализира официално дебютния албум на Vrani Volosa “Where The Heart Burns”. Музиката е издържана в традициите на pagan black metal-стилистиката и може да се оприличи с тази на типични представители за стила като Enslaved, Primordial, Darkthrone, Burzum, а дългите психеделични теми добавят нотка Pink Floyd в цялостната картина. В началото на същата тази 2005 г. бандата излиза да свири за пръв път на живо като подгрява небезизвестните израелски етно дуум-прогреасари Orphaned Land.
Вокалистът Атанас напуска враните (както галени ги наричат феновете), което води до трайни промени в облика на групата. Христо решава да поеме вокалите и острите  black metal крясъци на първия вокалист с заменени с мелодично пеене, а музиката е фокусирана в по-кратки метъл-композиции с ясно изразени куплет и припев и леки забежки към българския фолклор. Към състава се присъединяват китаристите Кольо и Петър и барабанистът Десислав.
След близо двегодишна работа е записан вторият албум „Heresy/Ерес”, който отново е издаден официално от Corvus Records. Песента „Слънце” успява да стигне до първо място в класацията на радио Тангра Tuborg Top 40 благодарение на гласовете на почитателите на Vrani Volosa.
Vrani Volosa има зад гърба си множество концерти с групи като Orphaned Land, Pungent Stench, Arkona, WEB, Smallman, Dark Inversion, Dimholt, Кълн, Necromancer и много други.  

ACT OF GROTESQUE съществува в Бургас от 2001 г. След множество промени се установява следният постоянен състав – Димитър Пилота (китари), Ангебу (бас), Светослав (барабани) и Herr Wolfchen (вокали). Четиримата разработват откачена визуална садо-мазо-концепция подплатена с брутална музика, която може да се оприличи като death grind. През 2004 г. записват EP-то “Inner Mental Disorder”, което излиза на диск чрез Distributor Of Pain. Следват множество концерти из страната, като освен прецизното свирене на музикантите прави впечатление стряскащата визия на четиримата членове носещи кожени маски обсипани с шипове. Групата прекратява за известно време активността си поради напускането на двама от основните композитори и идейни двигатели – Herr Wolfchen и Ангебу. 
През 2010 г. Act Of Grotesque  се събират отново, а новите музиканти в групата са Петър (познат от Vrani Volosa) – китара и вокали и Чавдар (The Revenge Project) – бас. Именно в този състав ще ги видим на живо на фестивала Burgas Metal Carnage.

UNHUMANITY са от Пловдив, съществуват от 2008 г. и свирят брутален death metal в духа на първите записи на Cannibal Corpse.  В състава личат имената на бивши членове на група Грях – Кирил и Петър, както и басистът Никола, който идва от култовата black metаl банда Саракт, а барабанист е Едо (Burning Hate). В момента Unhumanity работи по дебютно EP, което ще съдържа 6 авторски творби, а участието им на Burgas Metal Carnage ще бъде дебют за пловдивските касапи!





Ключови думи: Бургас, състав, банди, BURGAS, METAL, CARNAGE, BURGAS METAL CARNAGE,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |