В новините
 
17.11.2010 09:52   Новината е видяна 8853 пъти
КОГАТО КРАКАТА НЕ МОГАТ И КРИЛЕТЕ ВЪРШАТ РАБОТА

С ФОТОИЗЛОЖБА ПРОДЪЛЖАВА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ИНИЦИАТИВА ЗА СЪБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА СПЕЦИАЛИЗИРАН ТРАНСПОРТ ВЪВ ВАРНА

„КОГАТО КРАКАТА НЕ МОГАТ И КРИЛЕТЕ ВЪРШАТ РАБОТА!”

С фотоизложба продължава благотворителната инициатива под надслов: „КОГАТО КРАКАТА НЕ МОГАТ И КРИЛЕТЕ ВЪРШАТ РАБОТА!” на Агенцията за социално развитие „Вижън” за набирането на средства за специализиран транспорт за децата с двигателни проблеми, учащи в общообразователните училища във Варна и на които Агенция „Вижън” предоставя услугата социален асистент.
Членовете на студио Фотография и Видео към центъра за социална рехабилитация и интеграция към Агенцията ще представят част от своите произведения и ще дарят средствата от закупените фотографии за стартиралата вече кампания.
Откриването на изложбата ще е на 18 ноември 2010 г., от 18:00 ч. в Арт клуб „Вижън хол” във Варна и ще остане там до 03 декември 2010 г., когато ще бъде открита и изложба с картини на деца от Детски център „Вижън Джуниър”, участващи в художествените курсове на Агенцията.  
Благотворителната инициатива, която бе подкрепена и от Община Варна в лицето на кмета г-н Кирил Йорданов, стартира на 28 октомври 2010 г. с изложба от 25 акварелни творби на варненския художник Петър Петров. 
Детски център „Вижън Джуниър” осигурява, единствено в България, услугата Социален асистент и Личен асистент за деца със специални образователни потребности, учещи при интегрирани условия в масовите детски градини и училища в град Варна. В рамките на тази своя дейност центърът осигурява подкрепа на 120 деца и техните семейства. Те обаче имат големи затруднения при придвижването на децата до училищата и детските градини. Липсата на транспорт за трудноподвижните деца е остър проблем, който пречи за доброто качество на услугата, за която са заделени значителни средства.
Центърът предоставя възможности за подкрепа на деца и във времето за извънучилищна дейност и подготовка. Така работата с децата се разширява и допълва. Освен в училище те имат възможност и за следучилищна програма. С това условията за повишена социална активност, нови социални контакти, усвояване на нови знания и умения са значително подобрени и правят интеграционния процес много по-ефективен и успешен.
Освен в Арт клуб „Вижън хол”, фотографиите от изложбата ще бъдат представени и в уеб сайта на Агенцията за социално развитие „Вижън” -  http://vision-bg.com.
Още няколко прояви на Агенцията предстоят до края на годината като част от тази инициатива. Открита е и банкова сметка за събирането на нужните средства:

SGЕкспресбанк - Клон Транспортна
BG88TTBB94001506067847
BIC TTBBBG22

Очакваме Ви на откриването на изложбата на 18 ноември 2010 г. от 18:00 ч. в Арт клуб „Вижън хол” във Варна.






Ключови думи: социално развитие, социална, изложба,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |