В новините
 
23.11.2010 06:53   Новината е видяна 6627 пъти
Св. Николаевски православни образователни четения


На 3 и 4 декември 2010 година, в зала № 3 на Гарнизонния клуб – Бургас, ще се проведат Деветите юбилейни национални „Св. Николаевски православни образователни четения“ с международно участие, организирани от Православен енорийски център към катедрален храм „Св. Св. Кирил и Методий”. Четенията се провеждат ежегодно по идея на отец Захарий Дечев. В програмата са включени пленарни доклади на проф. д.п.н. Клавдия Сапунджиева от СУ „Св. Климент Охридски” ФНПП и проф. д.б.н. Румен Ваташки от ШУ „Епископ Константин Преславски”, ще бъдат представени и научни съобщения от членове на експедиция „Близнак 2010“ – младите православни краеведи -  ученици от различни буртаски училища, разработки на представители на различни български университети, учени и общественици. Събитието се провежда за девета поредна година и е едно от традиционните мероприятия, с които град Бургас отбелязва своя празник. Традиционните православно-педагогически четения вече се утвърдиха като един авторитетен форум, на който си дават среща учени и съмишленици от цялата страна и от чужбина. Форумът е и своебразна среща на представители на различни поколения, защото по традиция в него участват и ученици, които представят своите научни съобщения за отчитане на работата си на ежегодните православно-краеведски експедиции.
На форума ще бъдат представени и поредните сборници, резултат от краеведско-проучвателската и научно-дискусионната работа на експедицията и четенията, проведени през 2009 година.


Ключови думи: Николаевски, православни, образователни, четения,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |