В новините
 
23.11.2010 14:58   Новината е видяна 4213 пъти
Димитър Николов стана кмет за втори мандат :))

Кметът Димитър Николов съдейства на бургаските
ученици за удължаване на зимната ваканция

    Протестиращи бургаски ученици се срещнаха днес /23 ноември/ с кмета Димитър Николов по повод продължителността на ученическата коледна ваканция.
Исканията на учениците е почивката им да бъде удължена със седмица и вместо на 3-ти да се върнат в класните стаи на 10 януари. Основният аргумент на учащите се е, че времето няма да им бъде достатъчно да се подготвят за предстоящите им класни работи, с които ще приключат първия учебен срок.
    Кметът Николов зарадва учениците като заяви, че празника на Бургас – 6 декември ще бъде неучебен за тях и ще съдейства исканията им да стигнат до Министерството на образованието, младежта и науката /МОМН/, където да бъдат разгледани.
Градоначалникът заяви още, че начинът, който са избрали за постигане на своите желания е напълно демократичен, но протестите не трябва да стават в учебните им занятия. Николов обясни на учениците, че решението за ваканцията може да се вземе единствено от министерството и поздрави децата с плакат „Обичаме Ви”.
    Становището с исканията на протестиращите бургаски ученици до министъра на образованието Сергей Игнатов гласи следното:
    „Уважаеми господин министър,
Ние, бургаските ученици, настояваме за полагащата ни се зимна ваканция до 10 януари 2011 година. Смятаме, че в момента са нарушени правата ни и затова Ви молим да се съобразите с нашите справедливи искания. Гласът на бургаските ученици заслужава да бъде чут!
Очакваме положителното Ви решение на поставения въпрос в най-кратки срокове.”
Писмото на бургаските ученици ще бъде предадено от кмета на Бургас Димитър Николов на министъра на образованието Сергей Игнатов





Ключови думи: Димитър Николов, бургаски, ваканция, бургас, ученици,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |