В новините
 
23.11.2010 14:58   Новината е видяна 5777 пъти
Пилотно тестват електронен инструмент за оценка на енергийната ефективност
България  -  една от трите страни в Европа, където за първи път ще се проведе пилотното тестване на електронен инструмент за оценка на енергийната ефективност на хотели и други обекти за настаняване

Центърът за социална и екологична отговорност е избран от Програмата за околна среда на ООН да осъществи тестване на електронен инструмент (в реално време) за оценка на енергийната ефективност на хотели и други обекти за настаняване и да съдейства за неговото адаптиране преди масовото му популяризиране за свободно ползване от настанителния сектор в Европа. Осъществяването на проекта е с подкрепата на Областна администрация Бургас и лично на Областния управител – г-н Константин Гребенаров. 

Проектът „Енергийни решения за хотели”, насочен към разработване на подобен инструмент, чрез който да се подпомогне политиката на ООН, ЕС и други международни организации за ефективно използване на енергията, е съвместна инициатива на Програмата за околна среда на ООН, Световната туристическа организация, Международната хотелска и ресторантьорска асоциация, Агенцията за интелигентна енергия на ЕС, Европейския съвет за възобновяема енергия и Френската агенция за околната среда и управление на енергията. Той цели да подпомогне настанителния сектор в Европа, в който преобладават хотелите, представляващи малки и средни предприятия, като им предостави за ползване този безплатен инструмент.

Съгласно рамковото споразумение, в България трябва да бъдат обучени да използват разработения инструмент 25 хотела и други средства за послон или места за настаняване в Бургаския регион и Странджа. След попълване на данни за използваната енергия, хотелите ще получат кратък доклад за енергийните характеристики на дейността си, както и списък с възможни мерки за ефективно използване на енергията. Те ще бъдат посетени на място за оценка на системите и обсъждане на работен план за въвеждане на предложенията. Обектите ще бъдат консултирани и по отношение на различни технологии и доставчици, както и за действащи програми за насърчаване на ефективното използване на енергията и на възобновяеми източници на енергия. Проектът ще се реализира с любезното съдействие на Бургаската регионална туристическа асоциация и Дирекцията на ПП «Странджа».

Представянето на проекта и пилотното тестване на електронния инструмент ще се проведат на 24 ноември 2010 г. (сряда), като официалното представяне ще се състои от 9.30 ч. в залата на Областната администрация Бургас. На събитието ще присъстват г-жа Елена Рей и г-жа Бригите Щайнберг от Програмата на ООН за околната среда, която е ангажирана с разработването и тестването на електронния инструмент.






Ключови думи: България, Европа, пилотно тестване, електронен инструмент, оценка, енергийна ефективност,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |