В новините
 
25.11.2010 14:38   Новината е видяна 10782 пъти
Света литургия в чест на покровителя на Бургас

Тържествата по повод Никулден на 6 декември ще започнат още от 8.30 часа в Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий” със Света литургия в чест на покровителя на Бургас Св. Николай Чудотворец, отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий и бургаското духовенство.
Малко по-късно в 9.00 часа в залата на Общината ще се проведе празничното заседание на Общински Съвет – Бургас, а от 10.00 часа на площад „Атанас Сиреков” е ритуалът по издигане флаговете на Република България и Община Бургас.
От 10.30 часа в Етнографския музей на ул. „Славянска” № 69 ще се проведе Освещаване на Никулденската обредна трапеза.
Веднага след това от 11.00 часа ще започне и литийното шествие, което тази година ще премине по нов маршрут, започващ от храм „Св. Св. Кирил и Методий” – ул. „Славянска” – ул. „Лермонтов” – ул. „Богориди” – „Гъбката” – паметника на Моряка до Мостика в Приморски парк, където по традиция с хвърляне на венци и цветя в морето ще бъде почетена паметта на загиналите моряци и рибари.
    В 11.30 ч. кметът Димитър Николов и студентите от БСУ ще изхвърлят от Мостика в морето делвата от тесто със събраните послания от инициативата „Изхвърли лошото, остави доброто”. Идеята на младежката кампания е хората да станат по-добри, изхвърляйки лошото в морето и пречистени да посрещнат светлите коледни и новогодишни празници. Така студентската проява ще положи началото на нова местна традиция в честването на празника на светеца-покровител на морския град Св. Николай Чудотворец.
За 12.00 часа в изложбената зала на Дружеството на художниците на ул. „Александровска” 22 е предвидено връчването на наградата „Художник на годината” и обявяване на новия „Бург на годината”.






Ключови думи: Никулден, Катедрален храм, Кирил и Методий, Света литургия,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |