В новините
 
27.11.2010 05:34   Новината е видяна 4355 пъти
Да се возиш в градски транспорт на мечтите - в Бургас
До няколко години градският транспорт в столицата и другите големи градове ще измести автомобилите, а трафикът, замърсяването и чакането по спирките с часове ще остане в миналото. Как ще действа "метрото на колела", ще видим най-напред в Бургас.

Градът първи получи 130 милиона лева европейски пари за модернизиране на градския си транспорт. Въпреки че Бургас от няколко години инвестира собствени средства в по-нови и чисти автобуси, редовните пътници са малко и рядко доволни. 

След като подписа договор за 67 милиона евро в чисто нов автобус, кметът на най-добрия град за живеене показа как между двата най-отдалечени квартала ще се стига за 25 вместо за 45 минути.

Освен че ще са суперекологични и ще се движат по-бързо, джипиес система ще позволява на автобусите да избягват задръстванията, като им осигурява „зелена вълна".      

Електронните билети и камерите пък ще свалят джебчиите и гратисчиите. 

Модерни спирки с електронни табла и информация в реално време и безплатни паркинги в кварталите се очаква да накарат поне половината от шофьорите да слязат от колите си.

По проект това трябва да е факт до три години. От януари по стъпките на Бургас ще тръгне и София, а след това и останалите пет големи града.      




Ключови думи: transport, burgas, транспорт, бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |