В новините
 
29.11.2010 05:42   Новината е видяна 8827 пъти
Новият търговско-развлекателен и административен център по морето

Новият търговско-развлекателен и административен център на морската столица Варна Тауърс отвори врати с двудневно празненство наситено с безброй забавни и културни събития. Както отбеляза на официалната пресконференция преди откриването един от двамата основни инвеститори на проекта Марин Згурев: „Варна Тауърс няма да бъде само търговски център, а си е поставил за цел да се превърне в модерно средище на култура, на забавления, на релакс и търговия.”
Официалното откриване на Варна Тауърс стартира с тържествен водосвет извършен от Варненски и Великопреславски митрополит Кирил и с прерязване на лентата от Кмета на гр. Варна Кирил Йорданов и инвеститорите на проекта Марин Згурев и Антонио Бухтияров.
Концерт на плеяда от звезди: Орлин Горанов, Румънца и Енчев, Трио „Уникални гласове”, ансамбъл „Българе” посрещна многобройните посетители. Светлинно шоу под куполите на Варна Тауърс и многоцветна заря отвън ознаменуваха първите секунди, в които центърът отвори врати!
Специално, за да кръсти една от емблемите на Варна Тауърс – въртящият се ресторант Магнито Скай, пристигна Соломон Паси, който нарече търговско-развлекателния център „уникално чудо на архитектурата и пример за безграничен размах на фантазията”.
Организаторите на събитието по официалното откриване предложиха на посетители през първите работни дни поредица от забавни атракции и културни събития: парад на ретро автомобили и последен модел возила марка „Мерцедес”, които обиколиха самите атриуми на Варна Тауърс, изпълнения на артисти от танцови, циркови и художествени школи, рисунки на стъкло, стрийт денс демонстрации и много други.
Открита бе благотворителна изложба на картини рисувани от деца, лекуващи се в Детска клиника по онкология и хематология към УМБАЛ „Света Марина”-Варна, като първият закупил картина бе известният със социалната си ангажираност български политик Соломон Паси. На площ от 120 кв.м. гостите на Варна Тауърс могат да разгледат и фотоизложбата „АртЕкстремно” - инициирана и заснета от „ANDARI photography and communications”.  До 15 януари 2011 г. посетителите ще могат да видят за пръв път в България модерни и екстремни кадри, заснети върху единствената по рода си, първа в България, лицензирана хеликоптерна площадка изградена върху сградата на западната кула на „Варна Тауърс”.  20-те фотографии, които се показват са направени на 72 м височина с призьорите-звезди на световния балет, участници на 24-тия „Международен Балетен Конкурс - Варна “ 2010.
Варна Тауърс бе домакин и на първата за морската столица официална премиера на бестселъра „Стъклен дом”. За представянето от София пристигна специално авторката Ваня Щерева, която посрещна своите почитатели и раздаде автографи в книжарницата на търговско-развлекателния център. Приятна изненада за присъстващите бе откритието, че освен че пише добре, Ваня Щерева и рисува отлично. В Арт Центъра на Варна Тауърс, нашумялата авторка нарисува върху стъкло красива коледна къщичка и остави на стената собственоръчно послание: „Да е живо изкуството!”.




Ключови думи: Варна Тауърс, морска столица, Варна,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |