В новините
 
30.11.2010 17:08   Новината е видяна 5988 пъти
Бургас иска да е домакин на следващите Национални летни студентски игри

Кметът на Бургас Димитър Николов се включи в закриването на Студентските спортни игри, организирани от Студентски съвет и Катедра "Физическо възпитание и спорт" към Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Заедно с него награди на победителите в 8 вида спорт връчиха заместникът му д-р Лорис Мануелян и началникът на отдел „Спорт” в Общината Веселина Деведжиева. Разбира се, в церемонията участваха ректорът проф. Петко Петков и негови колеги преподаватели.
Кметът Николов подкрепи категорично идеята на Студентския съвет към Университет "Проф. д-р Асен Златаров" – Бургас да кандидатства за домакин на следващите Национални летни студентски игри, които се организират от Националното представителство на студентските съвети. Тази година те се проведоха в курортен комплекс „Албена” и в тях взеха участие 250 младежи от 20 университета.
Кметът Николов е на мнение, че Бургас може да предостави прекрасни условия за подобна проява – тук има хубав плаж /част от дисциплините в Националните летни студентски игри се практикуват върху пясък/, новопостроени плувен комплекс в Морската градина, открит спортен комплекс в квартал „Изгрев”, спортна зала в „Меден рудник”, скоро започва и строителство на нов открит спортен комплекс в „Славейков”.
„Уважавам мнението и инициативността на младите хора, а в нашия град те са много активни. Точно затова мисля, че на Бургас най-много ще му отива да е домакин на такова събитие”, каза Димитър Николов.




Ключови думи: Бургас, Димитър Николов, игри, Университет, летни студентски игри, комплекс, открит, спортен,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |