В новините
 
01.12.2010 09:36   Новината е видяна 2046 пъти
Стартира процедура за проектиране на Център за временно настаняване на бездомни

Стартира процедура за проектиране на Център за временно настаняване на бездомни. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Община Бургас стартира процедура за проектиране на Център за временно настаняване на бездомни хора. Той ще предоставя социални услуги в общността, извън обичайната домашна среда, на бездомни лица над 18-годишна възраст и семейства.
Социалното заведение ще се намира на ул. „Китка” №5 в кв. „Акациите” и ще бъде с капацитет 20-25 души. Основните дейности в центъра целят ограничаването на социалната изолация, в която се намират тези наши съграждани. Процесът на социална интеграция ще е стъпаловиден и ще е съобразен с конкретните нужди на потребителите на социалната услуга. Дейностите ще са насочени към създаване на условия за социални контакти, битово и трудово устройване.

Целева група, с която ще работи центърът, са лица без дом в неравностойно социално положение. Настаняването ще се извършва по определен от Закона за социално подпомагане ред, като финансирането е държавно делегирана дейност.

Престоят в центъра може да бъде до 3 месеца в рамките на една календарна година. Екипът, предоставящ социалните услуги, ще включва различни специалисти.

Цел на работата им ще бъде комплексно въздействие, водещо до повишаване качеството на живот на потребителите. Те ще съдействат за решаване на социално-битовите проблеми и включване в различни курсове и програми за квалификация и преквалификация на посетителите на центъра.

Щатното разписание за заетите в центъра ще се разработи въз основа на действаща нормативна база, с която са утвърдени нормативи за обслужване и численост на персонала, класификатор на длъжностите и квалификационни изисквания за заемането им.

Проектирането е първата крачка към създаването на бургаски Център за настаняване на бездомни хора. Следващият етап е осигуряването на средства – европейски или собствени на общината.

Радио Бургас

Ключови думи: Burgas, Бургас, Център за временно настаняване, Община Бургас, бездомни,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |